fbpx

Божидара Симеонова

Родена и израснала в град Троян. Занимава се с музика от 4-годишна възраст. Започва с Вокална студия „Усмивка”, а след това в Студия „Гласове” към същото читалище.

Автор е на детски приказки, стихотворения и гатанки. С отличия в Национален детски литературен конкурс „Искри” на БНР от 2006 и 2008 г.

През 2007 г получава отличие в конкурса на БНР „Парад на детската песен”. През 2010 г. получава Сребърна лира на Орфей в X Юбилеен национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче” – Стара Загора за изпълнение на пиано.

През 2013 г. печели специална награда в Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора” – Свищов. Носител и на годишната парична награда на Джон Бризби за талантливост и оригинално мислене от 2013 г.

Печели второ място на XXII Международен музикален фестивал „Златен кестен” – Петрич. През 2014 г. се състезава редом с утвърдили се композитори и изпълнители като Петя Буюклиева в Тринадесетия конкурс на Sonic B.A.N.G. за оригинална песен\ композиция с песента „Аз не съм безразлична” – по нейна музика и текст на майка й Лина Борджиева. Със същата песен през 2015 г. завоюва и първо място на втория етап от първото издание на Националния онлайн конкурс за споделяне на млади таланти и създаване на нова българска песен „БГ Таланти”.

На BG Music Festival 2019 Божидара Симеонова ще се качи на голямата сцена с песента „Светът ни очаква“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist