fbpx

Тино създава „Дишай“ с украински поп продуцент

Written by on 14/06/2024

Тино създава „Дишай“ с украински поп продуцент

В края на лятото на 2022 година Тино създава текста и музиката на първата версия на песента си „Дишай“, която звучеше по неговите концерти оттогава насам и дори стана част от неговия концертен филм. По реакцията на публиката Тино решава това да е неговият следващ сингъл, но и вече го терзае нуждата да развие новото звучене, което е в главата му и типично за него отново да покаже всеизвестното си умение да пресича стилове.

„Идвам от алтернативната клубна сцена и свирене в група с барабани и китари, но последните години у мен все повече взима превес електронната музика – и като слушател, и като изпълнител, и като автор.“ – споделя Тино.

Сякаш в точния момент се запознава с украинския музикален продуцент Томаш Лукаш, който отскоро е в България и благодарение на общите им музикални интереси и това, че и двамата са рускоговорящи между Тино и Томаш съвсем естествено започва добро приятелство и съвместна работа.

Зад видеоклипа на „Дишай“ застават отново режисьорът Свилен Славов в екип с Виктор Добрев. „Мисля, че малко побърках Свилен този път с няколкото промени в аранжимента на песента, но той отговори подобаващо с един от най-вълнуващите снимачни процеси, в които съм участвал“. В клипа Тино си партнира с талантливата Мария Толин, която освен модел е и вече издаван автор на поезия. 

А какво предстои за Тино питаме ние, жадни за още: „Това е вторият ни проект с новия лейбъл East Art и заедно с моят екип много се вълнуваме, че се задава вълна от ново звучене в моето творчество! Демата ми се трупат и чувствам, че няма да се бавим много с още и още песни! Приоритетът ми сега е да им дам възможност да се появят на бял свят възможно най-скоро!“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.