fbpx

Ваня Щерева към Бог: „Благодаря“

Новата песен на Ваня Щерева е извън характерните за нея теми за комплицирани любовни ситуации. Изненадващо този път изпълнителката се обръща към Бог, за да благодари за всички победи и провали, за всички битки и уроци.

„Благодаря“ създават спонтанно заедно с Павел Николов (екс половинката от дуета Pavell и Venci Venc’). Не правят поправки по време на раждането й, оставят я да се излее в най-чистата й първоначална форма. „Всеки път отивам в студиото подготвена – с готова мелодия и текст. Този път беше различно. С Павката започнахме от нулата, интуитивно следвахме знаците отгоре. Каквото ни се спусна в оня момент, ние го прегърнахме, без да мислим дали е радиофонично, как ще се приеме, ще се запее ли. Бях в неособено добро състояние на духа – някакво отчаяние се беше настанило в мен. Не можех да измисля текст – не исках този път да пея за поредната любовна драма. Тогава Мила ми подаде: „Обясни се в любов на Бог и му благодари за живота.“ Казах: „Благодаря“, затворих телефона, и текстът се изля за 10 минути. Да, плаках и като я писах, и като я записвах в студиото – във втория куплет си личи. Павел се направи, че не забелязва, после призна, че е усетил, и е трябвало да го прикрие, за да хване момента.“, споделя Ваня Щерева.

За визуализацията на „Благодаря“ Ваня избира Залцбург, Австрия, родния град на Моцарт. Две нейни близки приятелки й помагат в снимачния процес – режисьорката Диана Добрева снима, а Людмила Сланева осигурява локациите. Успяват да направят кадри в красивата зала на замъка Мирабел, където са снимани фотосесии за световни дизайнери, както и на инсталацията, създадена от Марина Абрамович „Духът на Моцарт“.

Любопитното е, че по същото време в Залцбург е актрисата Никол Кидман, за да снима филм. „Все едно се гонехме. Ние снимаме на дадено място, същата вечер Никол Кидман пуска стори от същата локация. На другия ден това се повтаря. Не се засякохме, но със сигурност в нейния филм и моя видеоклип ще има еднакви места. Залбург е магично място, накъдето и да се обърнеш, имаш хубав кадър.“ , си припомня певицата.

Видеоклипът Ваня Щерева довършва в София, с друга нейна близка приятелка. Александра Богданска снима кадрите в изключително фотогенична фитнес зала. Монтажът на видеото е на Митко Балабанов, а колорист е Любомир Балабанов. „След като написах „Благодаря“, се почувствах омиротворена, отчаянието рязко ме напусна и отстъпи място на радостта. Неслучайно в текста цитирам думи от песента на Мила Роберт – „Всичко рязко светва“.  Точно така ми подейства тази песен – като лекарство.“ .

„Благодаря“ е песен-послание –  за битките в живота ни, за благодарността, казва ни, че омразата е ненужна, защото „Всичко е любов“. „Благодаря“ е песен, излязла от душата на един артист, но всеки ще се припознае в нея.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.