fbpx

Ангел Дюлгеров прави скок отвърд комерса със „Самсара“

Written by on 24/05/2024

Ангел Дюлгеров прави скок отвърд комерса със „Самсара“

Преведена от санскритски език, думата „самсара“ означава кръговрат. Ангел Дюлгеров избира това заглавие за втория си студиен албум, след като пуска на баща си една от песните в колекцията и му разказва идеята зад нея, а именно, че всеки от нас бяга от нещо, и всъщност бягайки, често неусетно се връща към него. Това завъртане е самсара.

Ангел е супер успешен като китарист и продуцент, и неговият втори албум е знак както за творческа свобода, така и за всичко, което го вълнува в музиката.   

„Когато работя по своя музика, обичам да ползвам пълната палитра от изразни средства, която съм натрупал в работата си с други артисти. Обичам да не се съобразявам с това, дали резултатът ще бъде комерсиален, продаваем, харесван или не. Важното за мен е да изразя себе си пълноценно в стремежа си да създавам изкуство“, споделя за новия си албум Ангел Дюлгеров.

Броени дни след премиерата на първия сингъл към колекцията („Космическо привличане“), „Самсара“ излиза в дигиталните платформи и на плоча.

Ангел Дюлгеров ще представи „Самсара“ за първи път на живо и с яка банда през октомври, а дотогава го очаква вълнуващо лято с турнетата на някои от най-успешните ни български артисти.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.