fbpx

Графа с нов хит, или как приятелството е рецепта срещу Burnout

Written by on 18/05/2024

Графа с нов хит, или как приятелството е рецепта срещу Burnout

„Хич не е добре, а е толкова добре“ е най-често повтаряната фраза в новата песен на Графа Burnout. Тя е изненадваща смесица от поп, кънтри и блус с джази намигване. Музиката и аранжимента са на Графа, като в джаз частта се включва и маестро Живко Петров. Текстът е написан в колаборация с Йордан Жечев.

След толкова много години на сцена Графа отново излиза извън зоната си на комфорт и прави смели стъпки напред, като експериментира на нови музикални хоризонти.

В трака и впечатляващото видео към него се припознават много от феновете на Графа, които коментират активно в социалните мрежи и платформи: „Текстът описва реалния живот, клипът е на световно ниво“, споделя потребител в YouTube, а друг допълва – „Химна на работещия човек, Графа е просто уникален“.

Идеята за песента идва от приятелството и подкрепата на хората в квартала, техните занаяти и бизнеси, от топлата и непринудена атмосфера на Стара София. Сериозната тема за състоянието Burnout и стреса е поднесена  лъчезарно и с усмивка, като решението е именно в това да живеем като общност и в разбирателство.

Темата вдъхновява талантливия млад режисьор Свилен Славов и оператора Виктор Добрев да създадат нестандартен, различен и динамичен видеоклип. В началото му виждаме ръгбистите от „Балкански котки“ и Графа, който се показва и като убедителен актьор след агресивно зададения въпрос „Графа, имаш ли балада?“. Картините във видеото се сменят бързо и динамично, богато е на персонажи и закачливи моменти, много хумор и самоирония. Представени са занаятчии, граждани, музиканти, представители на животински видове – петли, пони, включително и самия г-н Burnout, изигран от Йордан Жечев, а обединяващото звено е Графа.

Феновете вече определиха песента за хит на лято 2024, а късметлиите в София (26 юни, Кино Кабана), Стара Загора (28 юни, Летен театър), Русе (18 юли, Летен театър), Варна(28 юли, Летен театър), Бургас (30 юли, Летен театър) и Пловдив (11 август, Античен театър), ще я гледат на живо и ще я пеят заедно с любимия си певец. „Най-щастливото турне“ ще поднесе на меломаните невероятно музикално шоу и продукция базирана на успешния концерт на Графа на НС „Васил Левски“.

На 24 май ще се проведе церемонията по връчването на наградите „Аскеер“, където Графа е номиниран в категория “Театрална музика” за касовото представление на Младежки театър – “Пипи Дългото чорапче”.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.