fbpx

Актьори от сериала „Братя“ се събират във видео на „Сленг“

Written by on 20/03/2024

Актьори от сериала „Братя“ се събират във видео на „Сленг“

Актьори от сериала „Братя“ се събират във видеото към „Лъжи и Истини“ на група „Сленг“. За пръв път парчето ще бъде изсвирено на живо на 28 март по време на лайв на Владо Михайлов и компания в столичен клуб.

В сетлиста за вечерта ще влязат класики на „Сленг“ като „Мой свят“, „Синьо“, „Любовта няма край“, „Бял прах“, както и кавъри на любимите на всички Tears for Fears, Depeche Mode, Peter Gabriel, U2 и др.

Автор на „Лъжи и Истини“ е Владо Михайлов, който широката публика обикна като актьор в последните години. Истината е обаче, че артистът има музикална история много преди да снима в хитове като „Възвишение“ и „Братя“, или да стане зрителски фаворит във формата „Като две капки вода“. Михайлов стартира със „Сафо“ в ерата на лейбъла „Жълта музика“, от който излязоха банди като „Остава“ и „Анимационерите“. Към днешна дата той е специален гост на лайфовете на P.I.F. след трагичната загуба на Димо, а „Сленг“ е основният му рок проект.

Фокус на видеото към „Лъжи и истини“ е разделението между хората в социалните мрежи, където е много лесно от безопасната си анонимна позиция да изразяваш крайни мнения, да мразиш и омаловажаваш вярванията на другия. Когато пише текста, Владо си представя двама много близки приятели, които се чувстват като братя, но въпреки това „някои“ теми успяват да ги разделят.

„Социалните мрежи ни дават „оръжие“ – трибуна, те окуражават агресивното налагане на мнение, настройват ни един срещу друг до степен, в която забравяме кое е истински важното, кои са големите и безспорни „истини“ заместени от такива, на които някой е ударил етикет „сертифицирано“.“, споделят от екипа на „Сленг“.

Във видеото Михайлов се събира отново с актьорите от хитовия сериал „Братя“ – Мартин Димитров, Радослав Владимиров и Сара Драгулева. Много преди снимките в JENG Studio, режисьорът Кирил Добрев и Владо си „подават топката“, докато изчистят възможните концепции и се спрат на една от тях. Добрев вкарва персонажите в пространство, в което чрез метафори изследва идеите за идеологиите, социалните противоречия, половите предразсъдъци, за това как в условията на съвременно общуване чрез агресията дори и най-близките хора могат да се превърнат във врагове за един миг. Това е и целта на Кирил, Владо и цялата банда – да занимават публиката с провокативни теми, задаващи важни въпроси.

Удовлетворени от крайния резултат, актьорите от видеото решават да дарят хонорарите си за благотворителна кауза. Владо не крие уважението и обичта си към тях и отбелязва, че изборът им не е случаен. За него те са едни от най-талантливите и всеотдайни професионалисти, с които е имал удоволствието да работи. 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.