fbpx

„ДИШАМ“ НА ДАРА ЕКИМОВА – ВЕЧЕ С ВИДЕО И СЪБИТИЕ – ПОДАРЪК ЗА ФЕНОВЕТЕ

Written by on 03/11/2023

„ДИШАМ“ НА ДАРА ЕКИМОВА – ВЕЧЕ С ВИДЕО И СЪБИТИЕ – ПОДАРЪК ЗА ФЕНОВЕТЕ

„Най-доброто и вълнуващо парче на Дара Екимова досега“ – такива са коментарите за „Дишам“, новата песен на една от най-прогресивно развиващите се изпълнителки у нас. „Дишам“ е нещо като творческо прераждане за Дара Екимова – проект, с който тя заявява себе си музикално и лирически с обезоръжаваща категоричност. Песента е създадена по време на звукозаписна сесия на певицата в студиата на “Вирджиния Рекърдс” с един от най-талантливите румънски музикални продуценти – Cristian Pistol (Mr. Gun).

По времето на написването на тази песен се намирах на странно място, емоционално и психически. Влязох в студиото и мелодията и текстът на „Дишам“ сякаш без усилие се отделиха от мен и за отрицателно време завършихме парчето. Музиката винаги е била най-ефективната ми терапия. “Дишам“ е толкова лична, колкото и споделена –  посветена е на всички, които водят вътрешна битка, споделя Дара Екимова.

Не е случайно, че веднага след аудио премиерата си, „Дишам“ започна да расте във всички платформи – радио ефира, Shazam, Spotify и още преди да има видео, успя да влезе в трендинга наYouTubе. Песента е пример за проект, в който всичко е вярно и си е на мястото – мелодията, продукцията, докосващият текст, непрестореното и вълнуващо изпълнение. Към всичко това сега се присъединява и видеото, което под режисурата на Жоро Пеев (Jawpains) сътворява интересен визуален образ на вътрешния свят на изпълнителката.

Два дена преди неговото излизане, Дара Екимова подари на феновете си ексклузивно събитие, наречено Преживяването „Дишам“. В арт пространството DOM Concept Store, между впечатляващ денс пърформанс и предварително представяне на видеоклипа към „Дишам“, Дара Екимова успя да създаде интимен момент като вплете разказ за трудностите в себеприемането и дискусия за менталното здраве с терапевта Анна Жукивская.

Официалната видео премиера на „Дишам“ е днес, 3 ноември, в българския ТВ ефир и YouTube канала на Дара Екимова.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.