fbpx

Георги Симеонов – JJ се завръща на музикалната сцена с песен, посветена на мира

Written by on 17/10/2023

Георги Симеонов – JJ се завръща на музикалната сцена с песен, посветена на мира

Георги Симеонов – JJ, част от групата EQUINOX , които ни представиха на ”Евровизия 2018” и стигнаха до финал, създава песента „Нека мислим със сърцата си“ (Let’s think with our hearts!) и я посвещава на Деня на Мира, с надеждата за скорошно приключване на настъпилите конфликти между Русия и Украйна. Изпълнителят споделя, че  никой не е в безопасност докато всички не сме.

Самият той признава, че артистичният свят преминава през огромни предизвикателства. Последствията от Covid-19-пандемията бавно отшумяват, но катаклизмите и конфликтите, които разтърсват света отекват дълбоко в душата на всеки творец.

Песента е на английски и е посветена на Международния ден на мира, който светът чества на 21-и септември. Общото събрание на ООН на своята 57-а среща през 1981 г. обявява третия вторник на всеки септември, деня на откриването на Общото събрание, за „Международен ден на мира“. Години по-късно с решение на Общото събрание от 7 септември 2001 г. и под номер A/RES/55/282 21 септември е приет за Ден на мира.

Написах тази песен за Деня на Мира с надеждата да докосне сърцата на хората и те да имат една цел – Мир на Земята. Повече от една година сме свидетели на братоубийствената война между руснаци и украинци. Всеки ден загиват хиляди хора. Време е да мислим със сърцата си и  всички да помогнем да има мир. Гласът на сърцето ми говори, че само когато има мир, има любов и радост. Има Живот! Мирът е Живот! Войната е смърт! Никой не е в безопасност, докато всички не сме в безопасност! Моят призив е да се опитаме да преодолеем войната, апелирайки пред целия свят за  мир!“ – споделя с болка в сърцето Георги Симеонов.

Авторът на редица музикални произведения и вокален продуцент на множество успешни изпълнители, успява да съчетае полезното с приятното, като демонстрира позитивен лайфстайл в социалните си мрежи. В новата си песен е засегнал темата за равностойното положение между различните хора и това, че всеки се нуждае от любов и заслужава такава. Случайно или не, името на групата му EQUINOX също означава равноденствие.

По музиката работят Лукас Жанич и самият Джей Джей, a аранжиментът е доверен на Борислав Миланов. Текстът на „Let’s think with our hearts!” e написан изцяло от гласовития изпълнител. Премиерата на лирикс-видеото е направена на 21 септември в Youtube канала на изпълнителя и вече се радва на десетки хиляди гледания.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.