fbpx

Стокхолм – Дара Екимова с песен и видео за травматичните връзки

Written by on 07/07/2023

Стокхолм – Дара Екимова с песен и видео за травматичните връзки

„Стокхолм“ е едно от онези вдъхновения, които идват мигновено и необяснимо.Дара Екимова е най-скоростно развиващият се млад изпълнител у нас. През последната година освен с хитове като Бягам и После ще му мислиш, както и с успешното си представяне в „Като две капки вода“, тя успя да се качи за 12 седмици на върха на класациите у нас с песента Недей да ме будиш, която изпълнява заедно с Тино.

Новият музикален проект на изпълнителката носи странното заглавие „Стокхолм“ и всъщност засяга травматичното привързване към взаимоотношения и ситуации. Така нареченият Стокхолмски синдром е необичаен феномен свързан с изграждането на емоционална връзка между заложник и похитител, често се наблюдава в случаите на домашно насилие, но всъщност вирее в най-различни житейски форми.

Дара Екимова - Стокхолм

„Стокхолм“ е едно от онези вдъхновения, които идват мигновено и необяснимо. Песента е метафоричен разказ за Стокхолмския синдром. Връщаме се към нещата, от които ни боли, към онези, които ни нараняват, защото сме в капана на емоционална зависимост“, споделя Дара Екимова.

Песента, която има заряд на поредния хит на певицата, е написана от самата нея в съавторство с Искрен Тончев – Искрата. Към нея излиза и провокативно видео с режисьор и сценарист Бойко Щонов и оператор Калоян Игнатов.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.