fbpx

Викторио създава Tough To Love и очарова европейската сцена

Written by on 05/06/2023

Викторио създава Tough To Love и очарова европейската сцена

Младият българин Викторио, който живее във Финландия, оставя следа в европейската музикална сцена още с първия си авторски проект. Създадена само за ден, в специален творчески лагер в Австрия, песента Tough To Love, веднага печели стотици хиляди гледания и слушания в музикалните платформи.

Изпълнена с ритъм, представена с въздействащи вокали, впечатляваща композиция и силен текст Tough To Love описва трогателна лична история. „Винаги съм знаел, че ще дойде моментът, в който ще я разкажа. – споделя Викторио – Песента показва пропуканите отношения между баща и син, които бяха моя болка от години. Сигурен съм, че не само аз изпитвам това и не само аз съм изпадал в ситуации, в които се луташ между вината, тъгата и прошката.“

Фаворитът в „Гласът на Финландия“ и „X-Factor“- Финландия е роден в Шумен

Текстът на песента описва признанието на един син и отпечатъкът от липсата на бащина фигура в подрастващите години на младия човек. Първоначално Викторио се колебае дали да разкрие нещо толкова личн. Но в мига, в който пуска песента на баща си, разбира, че всички въпроси около нейното създаване са били излишни. „Мисля, че слушането на Tough To Love заедно с моя баща и разговорът, който последва беше едно ново запознанство между нас”, разказва талантливият младеж. Въздействието на музиката променя отношенията между Викторио и баща му. Реакцията от слушането на песента се запечатва във видео и трогва познати и непознати хора, след споделяне в социалните мрежи.

Всъщност социалните канали са едно от нещата, с които Викторио става популярен. Заминавайки преди 11 години със семейството си във Финландия, той бързо научава езика. Покрай трудния фински разбира, че по принцип езиците му се отдават и успява да превърне тази своя способност във viral видеа. Последователите му в Tik Tok са над 66 хил., а „харесването“ на Викторио- толкова силно, че много големи финландски брандове започват да рекламират при него. Специално за България обаче, младият българин създава паралелен канал, с който печели популярност сред българските фенове.

Популярният и в Tik Tokбългарин печели фенове с говоренето на много езици. Песента му е хит в социалните мрежи и Spotify и се превърна в социален феномен

Промо материалите за Tough To Love генерират над милион и половина гледания в социалните мрежи. Сред тях са и ексклузивните видеа, които показват как популярни личности реагират на песента при първо слушане. Само две седмици след своето пускане Tough To Love вече има близо 75 хил стрийма в Spotify. Парчто звучи по радио „Хелзинки“ и по комерсиалните радио станции във Финландия.  

Кой е Викторио:
  • Талантливият българин заминава с майка си и сестра си във Финландия преди 11 години. Още през първата година от своето преместване става известен на финландската публика с участието си в „Гласът на Финландия“. Там се класира в топ 3 на реалитито. През 2018 г. участва и в световноизвестното телевизионно предаване X-Factor, в което достига до големите концерти.
  • След завършването на музикална гимназия в Хелзинки, Викторио се отдава изцяло на музикална си кариера. Но никога не губи връзката си с България. Преди пандемията, той организира мащабен концерт в родния Шумен. Тогава се свързва със Славил Димитров – диригент на Националния филхармоничен хор и председател на Българския хоров съюз, който помага за осъществяването на голямото събитие в Арена Шумен. Концертът на Викторио на българска земя надминава очакванията му  и събира публика от над 1500 души. За събитието той споделя: „Това беше моя трибют към любимата ми публика”.
  • Викторио сам създава своите песни. Той пише текстове както на български, така и английски. “Искам да има език, който да може да обхване и двете държави. Голямата цел е да съм международен артист”, споделя той.

Зад създаването на  Tough To Love стоят още талантливи личности. Песента сеизгражда в специален творчески лагер, който събира в Австрия таланти от цяла Европа. Там Викторио се сприятелява с Джулия и Лукас, с които започва да работи. Джулия е тази, която го провокира да разкаже историята на отношенията с  баща си и така, буквално за една нощ, се ражда

Песента Tough To Love се превърна в социален феномен. След нейната премиера в интернет и популярността, която набират видеата с реакции след първо слушане, много млади хора се свързват с Викторио. Всички споделят, че разтърсващият текст и силата на музиката са им дали куража да говорят открито със своите родители или да се свържат с биологичните си такива.  Да „се намерят“ отново и усетят най-чистата любов: тази между родител и дете.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.