fbpx

Мария Илиева с награда за цялостен принос

Written by on 05/05/2023

Мария Илиева с награда за цялостен принос

Мария Илиева си тръгна с престижната статуетка за цялостен принос към RnB музиката в България. Това се случи на церемонията по връчване на вторите годишни български RnB награди.

Мария Илиева безспорно заслужи специалната награда на журито на Българските RnB награди. Дългогодишният принос на певицата към развитието на RnB културата в България, както и с откриването и развитието на млади музикални таланти у нас бяха оценени от журито на форума. На церемонията се отличиха артисти, чиито имена будят възхищение в  ценителите на качествения соул и RnB.

Мария Илиева, снимка Веселин Милушев

Приемайки наградата, Мария Илиева благодари на организаторите и журито на Българските RnB награди за това, че чуват, виждат и оценяват всичко, направено от нея през годините. Изпълнителката призна, че това за нея е много голям комплимент. „Ако съм успяла поне с една песен да вдъхновя някого да прави музика, значи съм си свършила много добре работата,” сподели тя от сцената. „Да съм вдъхновител за хора, които вдъхновяват мен, е най-голямото щастие и най-големият двигател да продължа нашата мисия – българската музика да я има по точно този начин – да представя една красива естетика, да повишава духа, културата, познанието и финото отношение към изкуството.”

снимка: Веселин Милушев
Да съм вдъхновител за хора, които вдъхновяват мен, е най-голямото щастие и най-големият двигател

Мария Илиева завърши речта си с обещание, че 2023 г. ще е много силна за нея. И няма как да не е така. Само преди няколко дни стана ясно, че тази година тя ще заеме един от треньорските столове в юбилейния десети сезон на „Гласът на България”. След по-малко от месец я очакват Годишните музикални награди на БГ радио. Мария Илиева е номинирана в две категории – за БГ изпълнителка и за БГ текст на изцяло авторската ѝ песен „Любов”. А по време на церемонията на 27-ми май в Пловдив певицата ще представи и чисто нов сингъл. Наесен пък я очаква национално турне. Подробности очаквайте съвсем скоро.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.