fbpx

Dark Side of the Moon – първи мини албум и нов сингъл за Alma

Written by on 08/04/2023

Dark Side of the Moon – първи мини албум и нов сингъл за Alma

Dark Side of The Moon – новият сингъл с видеоклип на Alma, който е и пилотният от първия й мини албум, вече е факт.

Тя е сладката вокална меланхолия на българската музика. Всеки неин проект е красив знак, че не се страхува да бъде различна. След успеха на колаборациите си с Миро („Повече“) и с гръцкия продуцент и диджей Coyot (“Scared”), ALMA представя първи мини албум. Озаглавен е Dark Side Of The Moon. Появата на музикалната колекция изпълнителката празнува с премиерата на видеото към едноименния фокус трак на EP-то.

Със своето R&B и Soul звучене парчето разкрива още една страна от многопластовата артистичност на певицата. ALMA пише музиката и текста на парчето съвместно с един от най-успешните музикални продуценти на корейски поп JinbyJin и шведската певица и артист Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker. Те е сред авторите на песента, с която тази година Loreen ще представи Швеция на Евровизия.

“Dark Side Of The Moon” е едно от заглавията, които се раждат по време на втория творчески лагер за писане на музика у нас – Sofia Songwriting Camp

Dark Side Of The Moon е разказ за моментите, в които ми се иска да избягам от този свят, който често ми се струва агресивен, повърхностен и объркан,“ споделя ALMA.

Освен с аудио премиера, парчето излиза и с официално музикално видео. Реализирано е от творческото дуо The Trackers, Тодор Саботинов от екипа на „Вирджиния Рекърдс“ и Иван Димитров (Torexa).

Дебютният мини албум на ALMA включва още три чисто нови парчета “Paralyzed”, “Voodoo Doll” и “Burning”. Съавтори са Kay Be, Павел Николов и Jonathan Shanes и които скоро предстои да излязат с официални видеа.

За сюжета на колекцията изпълнителката разказва:

„Всяка песен в EP-то изобразява различен етап от вътрешната ми битка за себепознание и приемане. Когато не се вписваш в дадена среда, започваш да се съмняваш в себе си и качествата си. Единственият начин да се справиш с тези мисли, е да наблюдаваш и анализираш действията си в контекста на социалната обстановка. Всичко е свързано с това да спреш разрушителните си навици и да се обичаш такъв, какъвто си“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.