fbpx

Младата българка EL MA триумфира с песен в Италия

Written by on 16/02/2023

Младата българка EL MA триумфира с песен в Италия

Тя е само на 15 години, но музиката й вече звучи в цяла Италия. Елмира Маринова- EL MA от София издаде първата си авторска песен, разпространена от световно известния лейбъл Believe Digital. Зад триумфа й стои музикалният ментор Дарияна Куманова-международно признат продуцент и педагог, която от години работи в Милано.  

EL MA eученичка на знаменитата Дарияна Куманова, а песента й звучи в най-големите италиански търговски центрове

Посетителите на изисканите парфюмерийни бутици, спортни магазини и луксозните търговски центрове в Италия едва ли предполагат, че хитът Tired Of Loving You се изпълнява от българка. Слушателите на мейнстрийм радиата в Рим и Милано едва ли знаят, че 15 годишната EL MA не само пее завладяващо, но е и автор на вълнуващия текст, посветен на първите тръпки в любовта.

В създаването на Tired Of Loving You неизменно до нея е Дарияна Куманова, която е в основата на успеха и на българката Ника Парис, заковала финалите на италианския „X-Factor”. Всъщност след едно от интервютата на Ника за българска телевизия Елена, майката на EL MA, се свързва с Куманова и така започва музикалната приказка.

Видеото наTired Of Loving You се снима в студиото, използвано и от Дуа Липа, когато работи в Милано. Идеята за клипа е на Дарияна Куманова, която отскоро работи и с английските продуценти на най-популярния италиански рапър Сфèра Ебàста. Чужденците чуват Tired Of Loving You в студиото на Дарияна и остават впечатлени. „Това прави възможно следващият сингъл на EL MA да бъде продуциран от Великобритания“- добавя Куманова.

Маестра Куманова е известна с това, че провокира в своите възпитаници таланта и умението не само да интерпретират песни, но и да ги създават. „Веднага усетих стила на Елмира и силата, с която пише текстове. – споделя Дарияна и добавя: По-късно научих, че  острото й перо може би е по наследство, след като нейната баба се е занимавала с журналистика“.

Бабата на EL MA снима с Микеле Плачидо, а баща й е бил футболен национал при юношите

Жоржета Калоянова, дъщеря на руския евреин Жорж Ендовицки и баба на талантливата EL MA действително е работела за БНР. Тя обаче се е изкушавала от актьорската професия. Тя дори снима централна роля с Микеле Плачидо във филма „Един гражданин протестира“- от малкото продукции на Плачидо, които не са излъчени в България.

Името на бащата на EL MA също е записано със златни букви, но в спортната ни история. Захари Маринов е футболен национал при юношите. По настоящем е продуцент на талантливата си дъщеря. Във фамилния екип влизат и майката Елена, която освен добър приятел е неизменно до EL MA при пътуванията й в чужбина. Не на последно място е и по-големият брат Валери – силната опора на тийнейджърката.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.