fbpx

АКО НЕ СТАНЕ ХИТ, ЩЕ СТАНЕ ХИМН

Written by on 28/04/2021

АКО НЕ СТАНЕ ХИТ, ЩЕ СТАНЕ ХИМН

ХАЗАРТА ЗАЛАГА НА СПОКО.

САМО СПОКО

След един солов албум и много правилен рап, ИЦО ХАЗАРТА вади нов сингъл. Парчето се казва „Само споко“ и в него за първи път Ицо неочаквано добре реди рими върху рокенрол бийт.
„Много отдавна исках да направя песен, която да носи духа на рокенрола. Според мен, се получи прекрасно!“, коментира рап звездата. 
„Ако не стане хит, ще стане химн!“, спокойни са и партньорите му в лейбъла Facing The Sun.
Видеото на „Само споко“ е режисирано от Валери Милев, който през годините неотлъчно споделя визуалните си идеи за поезията на Хазарта и е автор на доста клипове на Ицо и Ъпсурт. Този път фантазията му е родила една невиждана, постапокалиптична, антиутопична София. Красиво и стряскащо едновременно. Ако си падате по Mad Max, добре дошли на гости. Годината е 2035-та. И само споко, ако някой в българското кино знае как би изглеждал краят на света, то това е Валери Милев. Режисьорът никога не е крил своите вдъхновения от зомби филмите и Lo-Fi хорър културата. Който гледа внимателно, ще открие и много други глобални и локални референции. Оператор на клипа е Петко Лунгов.
В лирическо отношение от трака не очаквайте нищо по-малко от бъдеща класика. „Когато времената са вълнуващи, ние трябва да запазим спокойствие.“, съветва Ицо.


 
***
За първи път чухме соло трак на Хазарта през 2014 – „Хип Хоп“. Оттогава не спряхме да се ослушваме за цял албум и на 18 май 2019 той стана факт. „Неправилен рап“ беше най-продаваното заглавие на българския музикален пазар за годината с над 16 000 физически продажби и над 10 милиона слушания в онлайн платформите. Четирите сингъла от албума, „Браво“, „Гладен“, „Известна“ и „Имам човек“, продължават да трупат точки с общо над 40 милиона гледания. В соло дебюта на Хазарта, сертифициран с шест пъти платинен статус, като гости участват Белослава, Явката ДЛГ и Homelesz. „Неправилен рап“ може да бъде закупен онлайн тук: fts.is/hazarta


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist