fbpx

R&B дивата MIA D. вдъхновена от любовните разочарования за новата си песен „Baby 1 2 3“

Written by on 28/01/2021

R&B дивата MIA D. вдъхновена от любовните разочарования за новата си песен „Baby 1 2 3“

„Изключително съм развълнувана да ви представя песента, която подготвям вече почти три години, а именно “Baby 1 2 3”. Роди се много спонтанно и естествено в главата ми след две големи любовни разочарования. Струваше ми се, че отново съм застанала откъм грешната страна в любовта, а именно от страната на губещия и отхвърления. Тази песен е точно обратното, на това което изпитах. Тя е по-скоро една проекция, на това което искам да ми се случи.“ – споделя искрено певицата.  

За този проект  MIA D., която участва в писането на музиката и текста, събира екип от креативни професионалисти, защото иска крайния продукт да е безкомпромисен. Това са музикалния хамелеон Щерион Пилидов, който се прави аранжимента, Юлиан Янев –  мастерирането,  Lina-Nikol, Rory Winston и Васил Юруков, пък се включват относно изливането на емоцията чрез думи. Alex&Dessy и Щерион, пък се включват в  написването на музиката и то по най-прекрасния начин. Факт е, че изпълнителката държи да участва в написването не само на музиката, но и на текста към песента. 

Относно видеото на песента MIA D. отново се доверява на един от най-добрите български режисьори  Валери Милев и оператора Орлин Руевски. „Мария и много добра певица, а това е много важно. Тя влага много страст в песните си и е истински отдадена на изкуството.“ – споделя Валери за R&B дивата в народна носия. 

За хореографията във видеото MIA D. се свързва с Реми Тоин, който в последните години работи с популярни изпълнители като Дара, 4 Magic и Михаела Филева. Той веднага се съгласява да се включи в проекта не само като хореограф, но и като креативно допълнение относно кадрите и сцените във видеото. „MIA D. е артист, който отдава нужното време на това, което прави. Тя определено отдели много време, за да се подготви за тази хореография и да изпипа нещата. За мен, тя е артист, който не се съобразява с рамките, а напротив, иска да наложи нещо, което е самата тя.“ – споделя Реми. 

„Благодарна съм на екипа ми за вдъхновението, усърдната работа и най-вече, за това че споделихме една и съща емоция! Винаги държа хората, с които творя да трептят на моята честота. Най-хубавото нещо е да играеш в своя собствена лига и единствения човек, с когото да се състезаваш да си самия ти!“ – обобщава новата звезда на българската музикална сцена. 

MIA D. (Мария Димова) е от Велико Търново, поредното доказателство, че градът на болярите е и столица на музикалните таланти. От там започва кариерата и на други диви на музикалната сцена у нас – Мария Илиева, Михаела Филева и Маги Джанаварова. Започва да се занимава с музика на 6-годишна възраст в местния ансамбъл „Българче”. От там започва и любовта й към фолклора, която намира отпечатък и в песните й. Шест години певицата бе част от Космическите гласове на хор „Ваня Монева“, който прославя българския фолклор по цял свят.

Любопитен факт, който малко хора знаят, е че именно тя е фолклорният глас в една от българските песни на Евровизия. През 2018 г. MIA D. е избрана да се справи с нелеката задача да изпее народните мотиви от песента “Bones” на група Equinox. За да се спазят правилата на конкурса за брой участници на сцената  – тя остава зад кулисите, но гласът й предизвиква огромен интерес сред почитателите на Евровизия. Това е и най-голямата мистика на българското представяне през 2018 г.

С българска народна песен впечатлява и журито на „Гласът на България“, сезон 4, където изпява „Калиманку Денку“. Изпълнението й я изстрелва сред финалистите на формата през 2017 г. А преди това (2014 г.) е сред участниците в X-фактор, където достига до Къщите на съдиите (в отбора на Любо Киров).

Фолклорът обаче не се оказва достатъчен за таланта на MIA D. Завършва поп и джаз пеене в класа на доц. Етиен Леви и Нели Маринкова. Модерният стил откриваме и първите й два самостоятелни сингъла. С първия “Bbboy” дава сериозна заявка за това как трябва да изглежда модерният артист-изпълнител в България. А с песента “Да, Бебе” излиза от рамките на общо приетото, съчетавайки отново модерното звучене с българския фолклор. Неслучайно медиите я наричат R&B дивата в народна носия. А изненадите от нея тепърва предстоят.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.