fbpx

DIVA Vocal със заявка за световен хит

Written by on 30/10/2020

DIVA Vocal със заявка за световен хит

 

Само една от пет песни в света бива избрана за подкрепа от най-големия магазин за електронна музика beatpor.com и новата песен на DIVA Vocal & Andrey Exx – Back To The Disco е една от тях.

В момента на 30-то място по продажби в световния ТОП100 Диско/ Ню-диско, парчето вече бележи завидни успехи сред познавателите – оглави класацията на БНР Варна „Хит Зона“, представена по английски радиа, Radio Intense (Испания) и родното Радио Нова в „Club Beats“, Powe FM, Радио Фокус  по думите на програмния директор на Radio Mixx – по нищо не отстъпва на песните на Кайли и Майли.

Песента е създадена за да отрази нашата странна действителност с маски и ръкавици с елементи от диско ерата с говорещи елементи характерни за нашата дива.

Едно топло приветствие към всички по света завръщащи се към клубовете и препратки към диско химновете „Hot Stuff“ „Raining Men“ & Disco Inferno.

Радио версията излезе във всички стрийм платформи на 02/10, а клубната вече катери класацията на най-големият магазин за клубна музика и мечтаната от много български изпълнители 7-ма позиция седмица след излизането си на 16/10/2020г. Тази класация се определя от продажбите на песента и по данни в момента е най-търсено в Германия, САЩ и Испания.  Слушателите му са в зрялата възрастова група от 28-59 г. според статистиките на Спотифай, където DIVA Vocal има близо 10 000 месечни слушания.  Справки показват, че цифрите далеч надвишават тези на повечето родни звезди!

С песента Diva Vocal стартира и първата благотворителна кампания за Децата на България (Children of Bulgaria), предоставяйки своите социални платформи за изгряващи таланти.  От тях се иска да изпратят видео с откъс от песента Back To The Disco както те я усещат – пееки, танцувайки или позирайки.  Срока за изпращане на видеата е 31/10, а победител ще бъде този събрал най-много харесвания на страницата на DIVA Vocal.  Средствата събрани от кампанията ще бъдат насочени към благотворителност за сирачетата чрез неправителствената организация @Children of Bulgaria, които подпомагат родните домове, закупувайки директно всичко според нуждите на дадено учреждение.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.