fbpx

ЕКС закриват годината с лудо шоу в София

Written by on 20/12/2019

ЕКС закриват годината с лудо шоу в София

 

На 28 декември в столичния клуб City Stage за една абсолютно паметна вечер на сцената ще стъпят ЕКС-клузивните членове на група ЕКС – Ерол, Светльо Витков и Кольо Гилъна. Преди броени дни емблематичните вокалисти се завърнаха от първото си общо голямо турне в Европа, което ще приключи най-официално в София.

Билетите за концерта са вече в продажба на цени от 20 до 40 лв.

Как е минал щурият тур из Стария континент, ще излезе ли оригинална продукция под името ЕКС и какви са самостоятелните му планове, пред „Монитор“ сподели Ерол Ибрахимов.

 

– Здравей, Ерол. Тъкмо се върнахте от едно турне зад граница. Разкажи ни за него? Всичко!

– Турнето премина в осем европейски града – Берлин, Мюнхен, Брюксел, Амстердам, Франкфурт, Виена, Карлсруе и Кьолн. Беше като истинско турне на истинска група. Пътувахме заедно, цялата група в бус, вечер свирехме, а на другия ден потегляхме за следващият град. Концертите бяха много яки. Публиката изключително енергична – отдавна не бяхме виждали такова пого и аз лично се чувствах, като в документален филм за някоя известна група, Iron Maiden, например.

– Какво ви казаха нашите сънародници зад граници и как реагираха на концертите ви?

– Реакцията на публиката беше изключителна. На някои концерти имах чувството, че ще падне покрива на клуба. Срещите с хората след концертите също бяха много приятни и топли. Чувствахме се като вкъщи макар далеч от дома. За веселби не оставаше много време, а носталгията – като че присъстваше понякога, но поукротена от дивия пънк.

– Още в края на лятото заговорихте за нова песен, която да е на група ЕКС и май по твой текст… какво стана с нея? Няма ли да ни я подарите за Коледа?

– Все още не сме готови с нова песен, защото през лятото се подготвяхме за турнето, пък и със Светльо работихме върху едно негово парче – „На три морета“, което вече се върти в ефира. Надявам се следващата година да имаме и чисто нова песен.

– Сега ви чака последният голям концерт за годината, по традиция в City Stage. Какво сте подготвили?

– Този концерт е нещо като завършек на европейското турне, така че ще бъде програмата, която представяхме досега.

– А какво се случва с твоя самостоятелен проект?

– Работя върху самостоятелен албум. Вече завърших една песен – „Дупка в морето“ и в момента работя върху нова, която се казва „Да бъде май“. Надявам се след празниците да се похваля с нещо ново.

– Да попитам ли за „Уикеда“? Продължава ли да е замразен проект?

– Аз никога не обичам да казвам „никога“, защото човек никога не знае какво ще му донесе утрешния ден. Сега съм се фокусирал върху самостоятелния си проект и събирам група, с която да започнем живи участия. Едно нещо никога не свършва напълно и завинаги просто приема различна форма и съдържание, може би.

Автор: Иваничка Кючукова, Монитор

Снимка: Личен архив


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.