fbpx

Когато бийтбоксът срещне китарата

Written by on 18/12/2019

Когато бийтбоксът срещне китарата

 

Има събития, образи и звуци, които не се вписват в рамката на традиционното. Такива са например неравноделните тактове в българската народна музика – често наричани „осмото чудо“ и доказали в годините, че не оставят равнодушен, който и да е слушател.

Непредвидима, необикновена и невъзможна за копиране е и музиката, която създават заедно един от най-талантливите български китаристи и човекът, спечелил си прозвището „най-бързата уста на изтока“ – бийтбоксърът SkilleR. Майсторските импровизации с китара, вокалните фойерверки и коледният албум предизвикват все по-голям интерес.

„Срещнахме се преди 6-7 години и започнахме да свирим по различни фестивали в Европа. Атешхан е с много отворено мислене и лесно се впуска в експерименти“, разказа за „България сутрин“ Александър Деянов – SkilleR.

„Поканих Александър в моя албум като специален гост в две парчета, работим лесно заедно и за мен е чест. Другите парчета в албума са също на базата на балканския фолклор и са смесици“, обясни китаристът Атешхан Юсеинов.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist