fbpx

Коледата – възможна… с празнични български песни

Written by on 12/12/2019

Коледата – възможна… с празнични български песни

Коледата пристига както с трепета от очаквания празник, така и с поредната статистика за досадните коледни песни. През изминалата седмица излезе традиционното проучване на сп. Variety, което отново постави “All I want for Christmas Is You” в изпълнение на Марая Кери като празничната песен, която най-много хора не могат да понасят.

Странно е, че обратно изследване няма и любима коледна песен не се определя, но ние можем да посочим достатъчно стойностни музикални продукти от българската плейлиста, които до момента сякаш не са омръзнали никому.

„Мраморната жена“ Венета Стоилова влиза в коледния саундтрак с цели две парчета. Преди години, като част от дамската поп формация B Voices, Венета изпя „Светло Рождество“ на композитора Валери Костов.

Актуалната снежна песен „Коледно вълшебство“ вече излиза като самостоятелен проект на Венета. Текстът е на самата изпълнителка, а музиката е на композитора Стамен Янев.

Миро също е сред ветераните в празничните хитове. Изпълнителят има две колаборации на тема „Коледа“, като в единия проект е с Дивна, а заглавието е „Един коледен момент“.

А във втория също влиза в дует с дама – Невена Цонева, за да изпеят „Всичко, което искам“.

И ако изброените песни са създадени преди време и вече са оставили топъл отпечатък в уютните семейни вечери, началото на този декември ни посрещна с неочакван подарък от Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Тяхната „Лепило за брада“ се появява точно навреме, за да може да си кажем още веднъж: Коледата е възможна… при това с хубава българска музика! Насладете ѝ се!

Източник: meloman.bg

Снимка: YouTube Cover – Венета Стоилова, „Коледно вълшебство“

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist