fbpx

Рафаел се изправя пред вътрешните си демони в новото си видео “Отразен”

Written by on 10/12/2019

Рафаел се изправя пред вътрешните си демони в новото си видео “Отразен”

 

Рафаел Пашамов представи третия си самостоятелен сингъл “Отразен”. Талантливият певец стана известен след като стигна до финалите на музикалното телевизионно риалити “Гласът на България” през 2018. Впоследствие Рафаел подписа договор с Монте Мюзик и издаде първата си авторска песен “Магнит”, последвана от сингъла “Нови истини”.

Забележителният тембър, интелигентно присъствие и стилно музикално звучене са запазена марка за Рафаел. Изпълнителят предпочита да създава музика, която е актуална, със звучене, отговарящо на световните тенденции, макар и малко встрани от традиционните разбирания за комерсиална музика в родината ни.

Рафаел композира демото на песента сам, но изпитва необходимост от партньор в избистрянето на концепцията за финалното звучене. Неговият приятел, композитор и музикант от Лондон Тиби Галеа допълва идеята му с изключително ценни професионални съвети и композицията придобива завършен вид. Текстът е написан от Рафаел и както той самият споделя “се излива много бързо”, а режисьорът Калоян Христов улавя внушението му от първо слушане. Маските в клипа са това, което подтискаме в себе си – емоции, страхове, скрити демони. Те ни пречат да вървим напред и единственият начин да продължим е да се преборим с тях.

С кратко вокално изпълнение в края на песента се включва Северина Нейкова, също изпълнител, получил популярност от “Гласът на България”. Във видеото участват певците Елица Узунова и Камен Костадинов, който печели няколко първи места от международни конкурси за пеене с дебютната песен на Рафаел “Магнит”.

Междувременно Рафаел продължава да е чест гост на музикални събития и непрекъснато обогатява концертната си програма, в която му партнира китариста Тихомир Василев.

Снимки: Монте мюзик


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.