fbpx

Графа – мечтател и обикновен човек в новия си сингъл “Страничен наблюдател”

Written by on 02/12/2019

Графа – мечтател и обикновен човек в новия си сингъл “Страничен наблюдател”

Видеото към “Страничен наблюдател”, eдноименният сингъл от последния албум на Графа, вече е в YouTube канала на Монте Мюзик. С въздействащите песен и клип ВладиАмпов ни напомня, че не бива да сме безучастни и безразлични към това, което се случва около нас.

Песента е последната, която Графа включва в новия си албум. Споделя, че я е написал на един дъх и категорично припознава заглавието й за име на албума си.Компакт-дискът излезе само прединяколко месеца, а вече е със златен статут и очаква своя плакет от БАМП.

“Страничен наблюдател” е музикално произведение, което ни завладява с красивата си композиция и вокално изпълнение.Първоначално Графа я записва само с глас и пиано. Впоследствие кани Румен Бояджиев, който му помага за оркестрацията, изпълнена от камерен оркестър Софийски солисти.

Текстът на ВладиАмповни кара да се замислим за ролята ни в нашия собствен живот, за това колко самотни са хората, които сочат с пръст и мразят, за това че положението в обществото не е това, което ни прави  “хора”, че обикновеният човек е този, който мечтае, върви напред, изправя се пред трудности, преодолява ги и продължава.

Концепцията за клипа към песента е на режисьора Бойко Щонов. Заедно с Графа те минават през няколко варианта, докато стигнат до идеята за настоящата визуализация на „Страничен наблюдател“. Важна в нея е ролята на талантливата млада актриса Лорина Камбурова, коятов иждаме в единобраз с многолица. Актьори във видеото са осемгодишните Никол Ампова, Деа и Стефан Иванови,  участват още Ангела Канева, Емона Илиева, Галина Томова, Сузана Мирчева и Пламен Славов.

“Страниченнаблюдател”, най-големите хитове и песни от новия албум на Графа ще прозвучат на открито, на първия самостоятелен концерт на изпълнителя на стадион “Българска армия”. Голямото музикално събитие ще сесъстои на 10 юни 2020 г., а билетите за него вече са в продажба в мрежата на Eventim.

Снимки: Монте Мюзик


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.