fbpx

Композиторът Руслан Карагьозов представя новия си албум „Тоя влак за Бургас“

Written by on 30/11/2019

Композиторът Руслан Карагьозов представя новия си албум „Тоя влак за Бургас“

Композиторът Руслан Карагьозов подготвя никулденска премиера на новия си албум с авторски песни, озаглавен по едноименното стихотворение на Христо Фотев – „Тоя влак за Бургас“. Концертът ще бъде на 2-ри декември, понеделник, от 18.30 часа в залата на Драматичен театър „Адриана Будевска“ и е част от празничната програма на Община Бургас за Никулден.

На сцената на театър „Адриана Будевска“ ще се качат изпълнители като Георги Дюлгеров, Гергана Великова, Мина Пенкова, група „Петте сезона“, със специалното участие на Дани Милев, а входът е свободен.

В диска са събрани десет песни, написани от композитора Руслан Карагьозов. Четири от тях са съвсем нови и в изпълнение на Георги Дюлгеров – „Тоя влак за Бургас“, „Думи две“, „Любов по 100“ и „Нощно море“. Две от десетте песни в албума са с нов аранжимент, направен от Дани Милев.

В албума е включена песента „Пепел е любовта“, която Ваня Костова изпя преди няколко години в конкурса „Бургас и морето“. Този път познатата и обичана песен е с нов аранжимент и в изпълнена от друго бургаско име – певицата Гергана Великова. В него още е и „Тоя влак за Бургас“ по стихотворението на Христо Фотев и в изпълнение на Георги Дюлгеров, която бе представена за първи път в тазгодишния конкурс „Бургас и морето“ и спечели трето място.

Други добре познати песни в диска са „Докато съмне“, изпълнявана от Нели Рангелова, но сега е с нов аранжимент на Красимир Гюлмезов и изпята от Георги Дюлгеров, „Докато сме млади“, изпълнена от Мина Пенкова от група „Петте Сезона“ на фестивала „Пирин фолк“ през 2010 година, по текст на Ваньо Вълчев и „Добър вечер, добър ден“, изпълнена от Тони Димитрова, по текст на Гриша Трифонов.

Освен великолепните стихове на Христо Фотев, Ваньо Вълчев и Гриша Трифонов, текстовете на останалите песни също са поверени на именити и обичани поети – Пейо Пантелеев, Лили Димова, Иван Ненков и други.

Оформлението и дизайна на корицата на албума „Тоя влак за Бургас“ е дело на Янимир Маджаров.

Албумът съдържа още инструментали на всички десет авторски песни за улеснение на всички, които искат да пеят и обичат стойностната българска музика. Композиторът ще предостави албума на бургаските читалища – „Фар“, „Пробуда“, „Изгрев“ и други, както и на НУМСИ „Панчо Владигеров“, за да бъдат ползвани от прохождащите млади изпълнители.

Снимка: Черноморие.бг


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.