fbpx

Деси Андонова представя дебютния си албум Audio Book

Написано от от 29/11/2019

Деси Андонова представя дебютния си албум Audio Book

 

Деси Андонова е важна част от новата, съвременна българска музика. На родната сцена е добре позната от групите Phuture Shock, Plastic Hi-Fi, Scam, Lava Lava и Sentimental Swingers. Тя е и сред популярните DJ-и сред дамите в България. Но чак сега се чувства достатъчно зряла като творец, за да издаде свой солов албум. Деси го е озаглавила Audio Book и е включила в него 10 песни. Официалното представяне е на 30.11, в един от столичните клубове.

Върху този албум работя от доста време. Това е едно пътешествие за мен. За да стигна дотук, трябваше да променя доста неща в своята нагласа за работата си. Поканих контрабасиста Георги Дончев, Васил Вутев – барабани, Божидар Василев – тромбон и синтезатори и Димитър Горчаков – клавишни. Реших тези музиканти да са ядрото за записа на албума ми. Така започна всичко преди две години, когато заедно направихме и първия концерт с композициите от Audio Book. Васил и Божидар са моите музикални продуценти. Благодарение на тях албумът звучи по този хомогенен начин. Първият сингъл, който излезе миналата година, се казва Misery и е единствената композиция, която не е моя. Тя е на Saigo (Сайго) − певец и продуцент от Лос Анджелис, с когото работихме заедно в един момент. Той ми подари това парче и така Misery стана пилотен сингъл на албума. Разбира се, звучи и по-различно от останалите песни, които са написани от мен. Миксирането на Audio Book отне няколко месеца, но аз не бързах да издам албума, нямах краен срок. За този период пуснах още три сингъла от него.

Специални гости за Audio Book, които Деси Андонова е поканила, са Петър Йотов (китара), Роко Захариев (тромпет) и Линда Манчева (виолончело).

Аз съм безкрайно щастлива от този албум, защото пораснах с него. Тази година имах възможност, заедно с останалите музиканти, да представя предпремиерно Audio Book на няколко фестивала у нас, както и в Ниш, Сърбия. Имахме страхотна обратна връзка от публиката и беше невероятно изживяване за нас. Радва ме фактът, че албумът е подходящ и за джаз фестивали. Вярвам, че ще намери своето място на подобен род сцена. Зад тази музика мога да застана и да кажа „това съм аз“. В предишните албуми, които съм записвала имаше много компромиси. Сега наистина съм аз − в начина, по който звучи музиката в него. Разпространявам Audio Book дигитално. Надявам се да има и фестивален живот. Искам да направя винилова плоча, това е много сериозна цел за мен. Надявам се до пролетта да съм се справила.

Христо Рачев от Sound Ninja Studios е отговорен за смесването в Audio Book, а финалният mastering е дело на Брус Темпълтън от Microphonic Mastering.

Снимка: Личен архив


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


Продължи да четеш

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST