fbpx

Виктория Георгиева: Сега давам заявка за това какъв артист съм

Written by on 27/11/2019

Виктория Георгиева: Сега давам заявка за това какъв артист съм

Тя спечели сърцата на меломаните още с участието си в X Factor. Днес Виктория Георгиева прави все по-смели крачки в музикалната си кариера. След като се отдели от лейбъла на Графа – „Монте Мюзик“, тя вече си завоюва безапелационни успехи с песента си I Wanna Know, а пътят й тепърва продължава да увеличава мащаба си. Само след няколко месеца Георгиева ще се изправи на голямата сцена на Евровизия в Ротердам, където ще се състезава с представители от още 40 държави за голямата награда. Как върви подготовката за конкурса и какви емоции вълнуват певицата сега, четете в краткото интервю, което тя даде за „Монитор“.

Кога и как научи, че организаторите на участието ни в Евровизия 2020 искат точно ти да представиш страната на тази огромна сцена? Как се почувства?

Моят продуцент Геновева Христова всъщност ми каза, че има интерес към мен. Много се зарадвах за това, почувствах се страхотно, защото това е нещо много голямо, много голямо стъпало е за мен напред. И не можех да го осъзная в първия момент. Дори от голямото вълнение ми призля. Беше много смешно – започнах хем да се смея, хем ми беше и лошо. Това е голяма отговорност – да представиш страната си. Още не мога да го осъзная дори. Винаги съм гледала Евровизия по телевизията, никога не съм имала възможност да бъда на терен и да видя реално какво се случва там, затова и сега ми е толкова вълнуващо. Не знам какво ще изпитам, когато съм на самия конкурс, но мисля, че ще е много позитивизъм и хубава енергия.

Първата стъпка в създаването на песента, с която ще се изявиш на конкурса е посещението на лагери за писане на песни. Какво представляват те, кога ще се проведат и каква подготовка трябва да има един артист преди да отиде на тях?

Не отиваш подготвен там. Срещаш се с различни композитори, текстописци и дори изпълнители. Това, което се случва на терен, е, че всъщност сядаш и твориш с тези хора. Даваш им, например, насоки какво искаш да направиш и те те водят в този творчески процес. Много са поучителни тези лагери, защото най-малкото събираш опит. Това лято посетих такъв лагер и беше страхотно, тъй като успях да напиша първата си песен сама.

Казваш, че за теб е много важно един артист да участва в този творчески процес по създаването на една песен. Защо смяташ така и позабравило ли се е това на българската музикална сцена?

Може би се е позабравило по един или друг начин. Не се пишат стойностни неща по-скоро. Най-лесно е някой да ти напише песен, изпълняваш я, записваш я, правиш клип и всичко е готово. Но на мен това изобщо не ми е сладко. Минала съм през това и ми е много по-сладко, когато аз се мъча, когато мисля каква да бъде музиката или каква дума липсва от текста. Така, хем се обогатяваш като мислиш, хем минаваш през много емоции. И като сътвориш нещо, си личи, че то е направено с много любов.

Кой е първият момент, в който усети тази сладост, както се изрази самата ти?

Това лято, когато бях на въпросния лагер, за който разказах и написах първата си песен. Тя, за съжаление, ще излезе чак през месец май, след края на Евровизия. Ще бъде включена и в албума ми. Още през януари вероятно също ще пуснем една песен, в която имам участие и тя ми е много на сърце. Наистина, за мен няма нещо по-сладко от това чувство, което изпитваш, когато знаеш, че ти си свършил нещо. Тогава се чувстваш полезен.

Имаш ли вече изградена концепция за албума, който ще представиш след Евровизия?

Албумът на 100 процента ще ме изразява като артист. Това всъщност ще е моята заявка за това какъв артист съм. Досега бяха малко по-плавни нещата – различни песни, различни стилове. Трудно е докато намериш своя си стил, но колкото повече започнах да пиша тези песни, толкова повече осъзнах кой е моят стил. Вече знам коя съм аз, за какво се боря и какво правя.

Снимка: БНТ

Интервю на Гергана Николова, „Монитор“


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.