fbpx

„Идваш в съня ми“ – сбъднатият сън на Елина Дашина

Written by on 25/11/2019

„Идваш в съня ми“ – сбъднатият сън на Елина Дашина

 

Пианистката Елина Дашина направи премиера на песента си „Идваш в съня ми“. Режисьор на видeоклипа на песента е Яна Титова. Участват актьорите Деян Донков, Валя Каролева, Георги Кацарски.

Първият аранжимент на песента е направен преди повече от пет години. „Текстът дойде в съня ми, нещо ме събуди и аз станах и го записах. И след това, след текста създадохме музиката заедно с Павлин Бъчваров“, разказа в предаването „Хоризонт до обед“ пианистката.

Песента е записана и на английски език в друг аранжимент. „След което аз пътувах и свирих в Норвегия и в Швейцария и песента така остана. И когато бях в Япония преди две години, бях на най-високата телевизионна кула в света, която се нарича „Небесното дърво“. Там си пожелах, когато се прибера в България да реализирам песента, но с различен аранжимент, който да бъде пиано и цигулка с класически красив хармоничен звук на акустичните инструменти и така започна всичко“, допълни Елина Дашина.

Тя сподели, че иска да върне зрителите и слушателите към любовта, която се случва бавно във времето, защото сега живеем във време, в което дигиталните технологии правят живота ни много бърз и това ограбва.

„Бих искала да се върнем към Яворовата любов, онази любов, която е необяснима и за която ние не търсим вътре в себе си защо се случва. Това е основното послание всъщност – да потърсим любовта, красивото вътре в себе си. И всеки да повярва в това, че тя винаги остава жива“, изтъкна пианистката.

С песента „Идваш в съня ми“ Елина Дашина иска да стигне до сърцата на хората. „Аз не говоря само за любовта в интимните отношения, а любовта между хората. Любовта във всекидневието, любовта в това да заставаш на мястото на другия, да усещаш той какво изпитва в този момент. Музиката е езикът на сърцето.“

Във видеоклипа на песента Георги Кацарски, актьор от Малък градски театър „Зад канала“,  изпълнява ролята на малко по-узрялото момче, което е запазило трепета към любовта.

„За мен чисто човешки всеки в живота си има такава любов. Това е любовта, която те изгражда още от малък. По този начин познаваш любовта, по този начин живееш с нея и по този начин я съхраняваш в себе си“, сподели Георги Кацарски. За него сцената дава много.

„Дава светоусещане, дава опознаване, дава любовта, дава свободата, много дава. Може би взима. Да, разбира се, като всяко нещо, което го даваме от душата си, може би душичката, но ние го правим доброволно.“

Снимка: Стоп кадър, видео


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.