fbpx

Името на нашия участник на „Евровизия“ става ясно утре

Written by on 24/11/2019

Името на нашия участник на „Евровизия“ става ясно утре

 

Утре ще бъде обявено кой е българският участник в „Евровизия“ тази година. В студиото на БНТ музикалният журналист Георги Кушвалиев и композиторът и музикант Дани Милев.

„Този конкурс се роди в епицентъра на „Големия музикален взрив“, който определи посоката в миналия век и продължава да я диктува в този”, каза Кушвалиев. Той добави, че за него музикантите трябва да могат да свирят и певците – да пеят, и това е напълно достатъчно. Според Дани Милев е важно песента, която ще изпълни нашият участник, да представя България. „За мен музиката трябва да е вдъхновение, а песента трябва да е хубава. Иска ми се песента да бъде достатъчно хубава. Иска ми се песента да ни представи като България. Да не бъде като Риана и на Бионсе, а ако може и да бъде на български език”, подчертава музикантът.

 

 

И допълва, че има доказателства през годините как много от държавите, които си пеят на родния език, успяват да спечелят. „Не е задължително да пееш на чужд език, за да успееш”, добави Милев.

Няма печеливш жанр, потвърдиха и двамата събеседници.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.