fbpx

Музика и сълзи на юбилея на Живко Колев

Written by on 20/11/2019

Музика и сълзи на юбилея на Живко Колев

Сцената на зала 1 на НДК събра цялото естрадно войнство, което се поклони пред таланта на автора на „Големият кораб“. Тричасовия маратон през 40-те години творчество на Колев започна с голямата народна певица Янка Рупкина и малката и талантлива София Иванова, пише „Монитор“.

Под прожекторите за по песен-две време застанаха групите „Трик“, „Тангра“, „Трамвай №5“, „Тоника Домини“, Панайот Панайотов, Илия Ангелов, Данчо Караджов от „Сигнал“, Маргарита Хранова, Ивайло Колев, Силвия Кацарова и вечният Васил Найденов. Прозвучаха едни от най-хубавите песни като „Такава нощ“, „Шопкиньо“, „Здравей, обич моя“, „До последен дъх“, „Ключ от чужда стая“, с която Илия Ангелов спечели „Златният Орфей“, „Сбогом“, за която към гласа на „Сигнал“ се присъедини и самият Живко Колев, „Добър вечер, самота“, с която пък младият Ивайло Колев грабна първа награда и приза на публиката на „Бургас и морето“, „Големият кораб минава“, „Това е моят свят“, „Междучасие“.

Беше отдадена специална почит към покойния Гого от „Тоника“. На видеостената бяха припомнени веселите сатирични песни, които е написал за НЛО, както и стиховете, които е изпяла голямата Лили Иванова. Част от артистите, които се поклониха с благодарност пред Живко Колев споделиха и спомени с него, в които често се повтаряше неговата дарба на плейбой, преди да срещне съпругата си Виржиния Илиева. Именно тя бе една от изненадите на сцената.

Конферансието Драгомир Драганов я покани да се присъедини към любимия си, за да чуят заедно единствената официално посветена на нея песен – „Светица и грешница“,. За нейното изпълнение се появи поп-фолк славея Софи Маринова, а на запис прозвуча гласа на дуетната й половинка, оперната прима Еделина Кънева.

Емоциите бяха силни и накараха основния виновник за вечерта на няколко пъти да ги сподели и дори прочете едно от стихотворенията си – „Просто артист“, което донесе сълзи в очите му и го накара на да направи няколко паузи, за да овладее гласа си.

Снимка: Фейсбк профил на Живко Колев


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.