fbpx

Братя Аргирови: Без женска красота не можем!

Written by on 24/10/2019

Братя Аргирови: Без женска красота не можем!

 

Като затишие преди буря беше паузата, която диско звездите на родната естрада – братя Аргирови, си бяха взели. Завърнаха се под светлините на прожекторите с гръм и трясък, и влязоха направо в тренда на новото поколение, и то през парадния вход с последното си парче „Ние“.

Весела песен с хумор и много ритъм, зад който стои един от хитмейкърите на бг попа – Искрата. Истинският интернет бум обаче направи, след като се сдоби с видео, което дебютира в канала Facing The Sun в Youtube, редом до последните клипове на Ицо Хазарта, Тита и Боро Първи. Само за има няма 48 часа, „Ние“ беше гледана от повече от 32 000 потребители, а във видеото на Георги Марков се разхождат Рафи, Криско, Димитър Рачков и половин дузина млади красавици по секси одежди. В кратък блиц разпитахме братята за този необичаен проект.

– Здравейте. Кажете ми малко повече как се зароди идеята за това весело парче “Ние”?

– Благовест Аргиров: Всъщност от година, даже година и половина. Почивах в Гърция, а в главта ми постоянно звучеше една далматинска песен. Една от първите, които сме пяли заедно с брат ми. Бяхме на 6 и я пеехме на 2 гласа, а е на далматински защото дядо ни е от Далмация. Хрумна ми, че ще се получи нещо интересно, ако я вмъкна в съвременна модерна песен. Та, обадих се на Светослав и му споделих идеята си. Той се ентусиазира също като мен. След това се обадихме на Искрата и го присъединихме към проекта.

– А за клипа? Много е свеж, пък и доста познати муцуни – идоли на новото поколение, сте заснели.

– За участието на всички тези страхотни хора в нашето видео, заслуга имат приятелите ни от „Адаманд“ (лейбъла на Криско). Парчето е купонджийско, искахме да покажем тази наша специфична балканска, купонджийска душа! Затова и поканихме тези готини, весели, любими на всички артисти, а те пък се изкефиха на идеята и се включиха без колебание.

– С Криско май установявате трайни отношения. Вие в неговия клип, той във вашия.

– Да, приятели сме. Криско е талантливо младо момче, което знае какво иска и какво прави.

– Планирате ли да направите и песен заедно, не само да се снимате в клиповете си?

– Не ни е хрумвало досега… Но това е добра идея, може да помислим над нея!

– Много от артистите на вашето поколение отричат тотално новата популярна музика, а вие правите обратното.

– Твърдо вярваме, че бъдещето е за младите. Колегите от нашето поколение понякога незаслужено ги подценяват. Новата ни песен, създадена заедно с Искрата е доказатлество, че можем да работим заедно, при това успешно. Уважаваме и се радваме на всички млади тлантливи хора в българската поп-музика

– И в това видео отново сте обградени от красиви млади момичета. Могат ли братя Аргирови без женска красота?

– Разбира се, че не! Тя ни вдъхновява.

– Песента има много гледания само за часове, амбицира ли ви да правите по-системно музика и да се завърнете и състезавате с Криско, Рафи, Тита, Дара и т.н. всички нови звезди за сърцата на феновете?

– Ние не се състезаваме с никого. Не това е движещата ни сила. Но ще продължим да правим нова музика. Имаме някоя и друга изненада за публиката, които подготвяме вече.

– Как се работи с Рачков на терен?

– Какво да ви кажем?! Рачков е невероятен, това е всеизвестно. През цялото врем на снимки с него ни беше доста трудно, просто защото не можехме да си поемем въздух от смях. Благодарим му, че ни причини това преживяване. Да е жив и здрав!

Интервю на Иваничка Кючукова, Монитор


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.