fbpx

Sugar DJ’s & SPIK се обявяват против дигиталното бездействие

Written by on 08/10/2019

Sugar DJ’s & SPIK се обявяват против дигиталното бездействие

Интересен експеримент е новото парче „Действие“ на Sugar DJ’s и SPIK (Мартин Кушовалиев), който продължава една появила се наскоро у нас музикална тенденция на призив за действие и чертае нова линия в популярната ни музика – задълбочени аранжименти, интелигентен хип-хоп речитатив и експерименти с аранжимента.

Основната философия на парчето е, че във виртуалната реалност, в която всеки е статична звезда, малко забравяме за глагола – действай. А всъщност трябва сами да ковем съдбата и успехите си. Авторът и изпълнител SPIK (Мартин Кушовалиев) написва парчето в много труден период от живота си и именно тези думи го „вдигат“ за постигане на нови хоризонти в живота. Неговите „питанки“ и поставени нови цели са част от раздвоението на всеки съвременен млад човек, към който е и посланието на „Действие!“.

Във видеото към песента прозира много енергия, за която допринасят освен зареждащите бийтове и изсвирени семпли от Sugar DJ’s и експлозивната хореография на младата танцьорка Кристин Петрова.

Музика на „Действай“ е на Антон Христов, Иван Соколов и Мартин Кушовалиев, текстът на Мартин Кушовалиев, а аранжиментът на Антон Христов и Иван Соколов. Хореографията е на Кристин Петрова. Режисьор на видеото е Боян Карамфилов.

Зад Sugar DJ’s се подвизават вече повече от 10 години Tony (Антон Христов) и Vancho (Иван Соколов). През 2005 година двамата се запознават в изградилия си имиджа на алтърнатив и рок звучене български клуб „Маската”. Малко след това те създават дуото Sugar DJ’s и се утвърждават, като един от най-добрите български дуети зад пулта до ден днешен.

В момента Sugar DJ’s напредват с издадените си песни, като не отдавна пуснаха общият си проект с Явката от Gravity Co. „One Thing“ в негова памет.  Скоро можем да очакваме и първия албум на момчетата.

Мартин Кушовалиев, известен още като SPIK, започва да пише текстове от петнадесет годишен. „Мога да кажа, че самото ми ежедневие е свързано с писане на текстове нон-стоп всеки ден, като главната тема в тях е реалната ми гледна точка, която малко или много е правилната реалност. Реалността е неприятна, но поучителна и колкото по-често се сещам за това,толкова по-мотивиран ставам“, споделя SPIK.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.