fbpx

„Бургас и морето“: Пробив за Дани Милев, изгря нова звезда, Кичка Бодурова се завърна

Written by on 04/08/2019

„Бургас и морето“: Пробив за Дани Милев, изгря нова звезда, Кичка Бодурова се завърна

Китаристът Дани Милев грабна първа индивидуална награда в кариерата си тази вечер на 37-ото издание на фестивала „Бургас и морето“.

Рок баладата му „Това си ти“ спечели симпатиите на журито – Йорданка Христова, Ева Найденова, председателят на комисията по култура към ОбС Бургас Веселин Пренеров, директорът на ОП „Летен театър“ Димитър Маджаров и журналистът Кирил Вълчев.

„Никога не идвам с кошница за големи победи. Правя музика, която ми харесва, без да се съобразявам с модните неща. Когато емоцията е истинска – хората го усещат“, каза след триумфа пред Дани Милев.

Журито класира на второ място младата и изключително талантлива изпълнителка Мина Пенкова, която е част от вокална група „Петте сезона“, но тази вечер даде сериозна заявка за самостоятелна и много обещаваща кариера. Мина впечатли журито и публиката с „Тръгваш ли“.

Почетното трето място бе за Георги Дюлгеров, който възпя по вълнуващ начин незабравимия стих на обичания бургаски поет Христо Фотев – „Тоя влак за Бургас е тъй бавен“, посветен на добрия му приятел Недялко Йорданов.

Впечатление направи, че в 37-ото издание изпълнителите бяха заложили на бавни парчета и само две се отличаваха с по-ритмично звучене – „Юли“ на Васил Чергов и „Мечтай, море“ – на младата надежда от Плевен Александър Томов, който спечели наградата на публиката.

37-ото издание на „Бургас и морето“ бе посветено на Петя Дубарова.

Обичани български изпълнители излязоха на сцената, за да изпеят нейните песни – вдъхновени от стиховете на гениалното перо от Бургас. Сред тях бе Катя и Здравко от дует „Ритон“, Роси Кирилова, Петя Бюукиева и …Кичка Бодурова. Появата на последната бе безкрайно изненадваща, защото в последните четири години тя два пъти влиза в „челен“ сблъсък с организаторите на фестивала. Причината – нейни песни не бяха допуснати до конкурса.

През миналата година Кичка Бодурова дори обяви, че ще се откаже от титлата „Почетен гражданин на Бургас“, но явно днес е размислила и се появи на сцената, за да изпее песента „Лунапарк“ – по стих на Петя Дубарова.

Флагман.бг забеляза в публиката бившия министър-председател Огнян Герджиков, който бе в компанията на Недялко Йорданов. Присъстваха още зам.-областният управител проф.Севдалина Турманова, зам.-кметът на Бургас по финанси Красимир Стойчев, общински съветници, общественици, както и представители на бизнеса.

Автор и снимки: Иван КОЛЕВ, ФЛАГМАН


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist