fbpx

Новата песен на Явор Захариев излезе близо 3 месеца след смъртта му

Written by on 12/07/2019

Новата песен на Явор Захариев излезе близо 3 месеца след смъртта му

Близо три месеца след смъртта на един от най-добрите гласове на българската рок и алтърнатив сцена – Явор Захариев, излезе нова негова песен, която се казва Down и е общ проект с Pumpall.

Оказа се, че парчето съвсем не е ново. Написано е от вокалиста на Gravity Co. и Евгения Миро-Косева преди 6 години и към нея дори е заснет клип. Авторката и сестрите на Явор обаче решават да я пуснат сега, за да бъде „завършено започнатото“, пише Площад Славейков. Захариев, който си отиде твърде рано, на 5 април, едва на 38 години, е имал намерение да реализира проекта през 2018-та когато се завърна от лечението си от зависимости в Хърватия, но така и не успял да осъществи плановете си.

Музиката на Down пък е на китариста на Pumpall Симеон Стоилов.

Евгения споделя, че изпитва чувство на благодарност, че Явор се съгласил да направят заедно Down и иска тази песен да види бял свят, като начин той да не бъде забравен.

Явор много обичаше да създава музика, страшна загуба е неговото отсъствие от живота.

Но той живее чрез песните и поезията в тях. Ще го помня като прекрасен, изключителен, талантлив и много чувствителен човек“, споделя Евгения, цитирана от Площад Славейков.

Видеото можете да видите ТУК


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.