fbpx

След 9 години: Hypnotic Rage се завръщат с Reliever

Written by on 21/06/2019

След 9 години: Hypnotic Rage се завръщат с Reliever

 

След цели 9 години тишина българското електро явление Hypnotic Rage се завърна в студио и записа новия си сингъл Reliever. Парчето бързо се сдоби и с клип и от няколко дни вече е в обмен на бързи обороти в Youtube.

Текстът и музиката на песента са на Кирил Захариев – Кико, звуков инженер е Николай Желев – Джей, а записът, аранжиментът и миксът са продуцирани в собственото им студио “HypnoticLab”.

Завръщането на групата е подплатено с впечатляващ клип, който ни изстрелва директно в необятното пространство на въображението, а мащабната реализация е дело на режисьора Господин Господинов – Гепи. Идеята за вечността е пресъздадена чрез открояващите се геометрични инсталации и светлинни ефекти. Научно-фантастичният клип идеално допълва по-електронното звучене, запазена марка на Hypnotic Rage.

Групата добиват популярност през 2003 г. още с първия си хит Feel The Vibes. През 2004 г. правят кавър на „Обичам те дотук” на ФСБ за Светла Иванова. С видеото Feeling Blue, което проби в топ 5 на MTV – World Chart Express и доби широка популярност в Гърция, Hypnotic Rage бяха номинирани за MAD Video Music Awards 2007 в категория „Най-добър български видеоклип“. Клипът им Secret Sins, който е заснет с декорите на холивудската продукция „Черната Далия”, се завъртя за няколко седмици в класацията на MTV – World Chart Express. През 2010 г. групата пусна успешния си сингъл Rely On Love, а с Reliever Hypnotic Rage ни подготвят за нов албум и заявяват категоричното си завръщане на музикалната сцена.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.