fbpx

Мария Илиева с вълнуваща до сълзи среща

Written by on 11/06/2019

Мария Илиева с вълнуваща до сълзи среща

Скорошна неочаквана среща почти разплака Мария Илиева от умиление. Вълнението в поп певицата предизвика допира с голямата народна певица Верка Сидерова.

Една от най-трудните задачи на Мария Илиева по време на участието й в „Като две капки вода“ този сезон бе именно тази да пресъздаде и гласово, и визуално именитата народна певица с песента „Лале ли си“.

Изпълнението й беше трогателно – дотолкова, че самата оригинална изпълнителка да поиска да се запознае с Илиева.

 

„Тъй фина е… Прелестна. Изящна. Възхитителна. С искряща душа и топли очи. Умна и интересна. Крехка и мъничка, което съчетано с аристократичната й осанка и маниери, те влюбва в нейната личност и буди онзи вдъхновяващ респект, който те кара да мечтаеш. Верка Сидерова!“, написа Мария в личния си фейсбук тези дни и публикува снимка от срещата си с Верка Сидерова. И добави с неприкрито вълнение:

„Когато разбрах, че е пожелала да се запознаем, впечатлена от изпълнението ми на „Лале ли си“ в „Капките“, се развълнувах и сърцето ми се изпълни с гордост, възторг и нетърпение! Имах една от най-специалните срещи през музика в живота ми. Боже, колко съм щастлива!“

93-годишната Верка Сидерова, която е солистка на ансамбъла за народни песни и танци с главен художествен ръководител Филип Кутев, е и почетен гражданин на Добрич.

Носител на най-високото държавно отличие орден „Стара планина“ – I степен, на десетки награди от най-престижните събори и фестивали, превърнала се в емблема на българската народна песен, разнесла красотата ѝ в десетки страни на петте континента, пише show.blitz.bg.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.