fbpx

Beautiful Mess на Крис Костов – №6 в 10-годишната класация на Евровизия

Written by on 02/06/2019

Beautiful Mess на Крис Костов – №6 в 10-годишната класация на Евровизия

 

Две години, след като ни накара да се гордеем с рекордното за България второ място на Евровизия, Кристиан Костов отново бележи успех, свързан с песенния конкурс. Причината – момчето-чудо се класира на челно място в класацията за най-много точки, получени от телевизионните зрители през последните 10 години.

Песента Beautiful Mess е на шеста позиция с общ сбор от 337 точки от феновете. Само шест точки делят Крис от шведката Лорийн (Euphoria), която триумфира на Евровизия през 2012 г.

На първо място с най-много зрителски вот се класира норвежецът Александър Рибак, който плени малки и големи със своята приказка в песента Fairytale през 2009 г. Тогава той остана в историята като победителят с рекорден брой точки (от жури и публика) в архива си и изглежда това така и не се е променило. На второ място пък е единственият певец, който се изправи на пътя на Костов към заветната победа през 2017 г. – Салвадор Собрал с прочувствената му песен Amar Pelos Dois. С намигване пък феновете на конкурса приеха факта, че бронзът от класацията отива за руснака Сергей Лазрев. Причината – след две участия на Евровизия (включително и тази година), досега певецът винаги се е позиционирал на трето място. С две позиции преди Костов пък се класират момчетата от Il Volo и песента им Grande Amore, с която те представиха Италия на Евровизия през 2015 г.

Костов не е единственият, който брани българската чест в класацията. На 38-о място (от обявените общо 42) е и Поли Генова, която възроди интереса към родното участие в песенния конкурс през 2016 г. с If Love Was A Crime.

Междувременно изпълнителят на Beautiful Mess подкрепи финалистите в Международния конкурс за млади изпълнители „Детска нова вълна – 2019”, пише „Монитор“. Фестивалът се проведе в края на седмицата в зала Артек Арена в Крим, а участие взеха 11 участници от 9 страни – Абхазия, Армения, Република Беларус, Великобритания, Казахстан, Литва, Малта, Русия и Узбекистан.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist