fbpx

Българи написаха песен за Шакира

Написано от от 16/05/2019

Българи написаха песен за Шакира

 

Шест песни в един ден и хит, достоен за звезда от ранга на Шакира – такава е равносметката в цифри за първия по рода си музикален творчески лагер у нас – Sofia Songwriting Camp.

Девет български звезди, сред които Михаела Маринова, Дара, Павел и Венци Венц, Ева Пармакова и други, обединяват усилия с утвърдени имена в индустрията от Швеция, Норвегия, Румъния и Англия, с цел да почерпят достатъчно опит и знания и да изстрелят родната музика извън географските граници на страната.

Сред менторите е и шведският продуцент, превърнал се във властелин на K-попа, Робин Йенсен, който е и съорганизатор на събитието. С нашите звезди работят специалисти от ранга на Крис Янг (писал за Кайли Миноуг, Лайнъл Ричи и Род Стюърд) и Jungleboi (творил с Риана и Уил Ай Ем), а резултатите са вече налице.

Робин Йенсен остана очарован от написаните песни, като ще предложи една от тях на мениджъра на Шакира, обясниха от екипа на Sofia Songwriting Camp пред „Монитор“. По песента, която ще получи еднопосочен билет към репертоара на колумбийската певица, са работили двама български и двама чуждестранни артисти.

Sofia Songwriting Camp стартира официално в понеделник, като ще продължи до неделя.


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST