fbpx

Ъпсурт вече са дуо, Буч стана соло артист, пусна нова песен с Goodslav – “БГ Рап”

Written by on 09/05/2019

Ъпсурт вече са дуо, Буч стана соло артист, пусна нова песен с Goodslav – “БГ Рап”

Краят на една епоха. Това бележи новото парче „БГ Рап“, дело на Буч (третинката от Ъпсурт) и стария му приятел и дуетна половинка Goodslav, което излезе на 6 май.

Песента е истински, пълнокръвен, олдскул рап, като от най-добрите години на хип-хопа у нас. За съжаление тя отбеляза края на най-известната ни група Ъпсурт такава каквато я познаваме. Отдавна се шушукаше че бащите на „Колега“ са разделени, особено след като започнаха да разлепват плакати за участия само с ликовете на Ицо Хазарта и бат Венци. Напълно в стила им, никой не обяви официално нищо, докато Буч не проговори за GoGuide. “Станаха дует. Не сме се карали, не сме се били, разделихме се по взаимно съгласие. Просто не бях съгласен с посоката… Аз винаги съм си бил момче от квартала – обичам истинските неща в живота. Мога и с малко, нямам големи нужди.

„Добре е да се правят пари, но не се кефя да се правят кинти на всяка цена. Някакси се губи тръпката”, заявява без цензура новоизлюпеният соло артист. Въпреки че никъде не напада колегите си (супер мъжка постъпка), в някои от изказванията му се прокрадват намеци за разрива помежду им. „В един момент почнахме да говорим за Ъпсурт като бизнес, а за мене винаги групата е била приятели, удоволствие“ и „Спомням си навремето, когато се създаде един определен лейбъл, идеята беше да е як канал за яка музика. Бяхме се събрали само определени групи и изпълнители, имаше идея. Сега не съм съгласен с посоката. Всичко се изкриви. Даже малко ме е срам, че съм имал нещо общо.

Във видеото на новото парче „БГ Рап“, дело на режисьора Алекс Борназ, Буч е с тениска, на която пише SURT. Не само ние се досетихме, че липсва едно „UP“ (от анг. Нагоре). Самият той се шегува с това. А клипът е много щур. Локацията е изоставена постройка, декорирана само с един трофей – глиганска глава. Буч и Goodslav въртят едни камери и сами се снимат, а външните кадри са от най-“пъсторалната част“ на Дружба.

Само припомняме, че двамата имат доста музикална история зад гърба си и не съществува сигурно човек у нас, който да не е слушал „50 лева разходи“, „Нека бъде лято“, „Кради, кради“, „Вятърът сърдит“, „Пунта“. И няма да спрат с един нов общ сингъл. В момента работят по цял нов албум, а лятото ще изкарат още сингли.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.