fbpx

ФАНАГОРIA с нова песен след 10 години пауза

Written by on 08/05/2019

ФАНАГОРIA с нова песен след 10 години пауза

След 10 години мълчание група ФАНАГОРIA се събира отново. Формален повод е 15 годишнината от основаването й, а дългогодишната пауза отпушва насъбралата се емоция и енергия, които дават едно ново начало на групата. Най-добрият начин това да стане е с нова песен и видеоклип към нея.

Песента се казва “Хладно е мойто сърце” и в нея участват голяма част от музикантите били в групата през годините. Основни действащи лица са вокалистите Георги Ханджиев и Верджиния Бъчварова, пише zrockradio.bg. Това е рок дует или по-скоро рок дуел на вечната тема мъж-жена/любов-омраза. От идеята до реализирането й минава почти година, най-вече заради това всички да стиковат и напаснат графиците с различните си занимания. Георги Ханджиев е солист в Държавния Музикален Театър “Стефан Македонски” и доста месеци в годината е на турнета в чужбина, а Верджиния има подобна съдба, само че на рок-сцената. И резултатът е първата дуетна песен на ФАНАГОРIA, с двамата вокалисти на групата, които са били по различно време в нея, а сега за първи път заедно.

Останалите участници, както и Георги, са от класическия състав – китаристът Иван Цанов, баскитаристът Мишо Бонев и барабанистът Георги Гочев. “Хладно е мойто сърце” отваря идеи и за още песни, и може би албум като групата се замисля дали да не издаде и песните, записани в началния период на ФАНАГОРIA. Защото тогава групата издава само един макси сингъл с 5 песни, между които и едноименната песен “Тук и сега – футболният марш”, докато другите песни остават неиздадени. С това обаче новините около групата не свършват.

Китаристът Иван Цанов издава солов инструментален албум със заглавието Album IV – A Brave New World. Вече има издадени два сингъла от този албум с видеоклипове (“Race With Devil On Balkan Highway” и “Mirkwood”), а дни преди излизането му е готов и трети клип, Lust For Lust.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.