fbpx

Българска певица превзе Румъния

Written by on 08/05/2019

Българска певица превзе Румъния

Пламена Петрова, чиято звезда изгря преди години във втория сезон на музикалното риалити Music Idol, и която участва във втория BG MUSIC FESTIVAL меналата година, превзе румънските класации и сърцата на северните съседи. Дори някои от най-популярните румънски автори, написаха за нея нова песен, която се казва Bye Bye, а видеото е заснето по родното Черноморие.

По парчето са се трудили композиторите и текстописци Данут Тулеа, Клаудиу Замфира, петру Бирладеану, Петру Теодореску, Киба Дачи и Александра Ниту. Текстът е на английски, защото целта е парчето да стане международен хит, нещо с което те имат сериозен опит.

След излизането на песента Пламена беше желан гост в някои от най-популярните телевизии в Румъния. „Те ме представят като „Звездата от България”. За тях съм нещо като екзотична сензация, макар че какво екзотично има в България, та ние сме си съседи. Близки сме”, споделя певицата.

В близките дни Петрова се завръща в Румъния за записи на следващото парче, тъй като продуцентите искат да използват инерцията и успеха на Bye Bye. Toзи път и видеото ще бъде реализиран на румънска земя. На красивата певица ще й се наложи да разделя времето си между две държави, което никак не я притеснява защото вече се чувства като у дома си и на Север от Дунав.

Музикалният път на Пламена започва още на 10-годишна възраст с участие в много музикални конкурси, от които печели редица големи награди. Завършва СУ “Климент Охридски” със специалност “Музикална педагогика с поп и джаз пеене“. След финала на Music Idol кариерата й продължава с клубни участия. Участва в конкурса за българска песен в “Евровизия 2011” с песента “Без теб”.

През 2014 слиза за кратко от сцена и влиза в “Биг Брадър – All stars”. „Не съжалявам за това си решение. Смятам, че показах как трябва да се държат младите и възпитани хора, въпреки че шоуто се опита да ми лепне етикет „скучен играч”. А аз просто съм неконфликтна личност и интригите не са силната ми част. Може би не прецених формата и предавания като “Като две капки вода” и “Денсинг старс” са тези, в които, ако участвам, бих могла да покажа творческата си и артистична страна. Научих за себе си, че имам изключителен самоконтрол. Просто интелигентните хора преценяват повече до колко да разкрият от себе си, а по-първичните са по-удобни за манипулация и логично любими образи на такъв вид реалити формати”, коментира от дистанцията на времето изпълнителката, която зад гърба си има не само поп, но и поп-фолк и арендби парчета. По време на риалитито Пламена успя да разкаже и за борбата си с анорексията.

„Процесът на разболяване и оздравяване при анорексия и булимия е дълъг и няма срок „от – до“ –  днес си болен, след седмица си здрав като при грип. При мен проблемът започна някъде около 2016г. Доста време ми беше нужно да осъзная, че имам проблем, още повече, за да оздравея. Сега ми пишат много момичета и дори момчета, страдащи от тази болест и повечето въпроси са от типа :”Наистина ли вече си здрава?” Това състояние те поставя в омагьосан кръг на борба и то най-вече със самия себе си, което е може би най-сложната битка. На моменти имаш чувството, че никога няма да се измъкнеш. Отговарям, че съм здрава и щом аз можах да се излекувам, могат и те. Доста често давам и номерата на лекарите, които помогнаха на мен. Просто се чувствам отговорна и лично обвързана с този проблем”, казва днес Пламена.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.