Лили Иванова наистина е легенда и за щастие нейната приказка е с отворен край, за да можем всички ние да продължаваме да се наслаждаваме на музиката, на гласа ѝ и на неостаряващите ѝ песни, събрани в 30 студийни и 42 миниалбума. И няма да сбъркаме, ако я наречем великан. Тя е жената, която поддържа безупречна визия и репутация години наред, жената, която не се поколеба да се съблече за първия брой на българския Playboy и жената, която ще се качва на сцената отново и отново по време на националното си турне, за да ни покаже, че за разкриването на душата от първо лице по начин, който не просто обичаш, а изживяваш всеки път, няма възраст.

Когато говорим за великани, отдадени на музиката, не можем да не споменем Тина Търнър. Това вечно момиче тази година ще навърши 80 г., но не спира да живее с всяка клетка на тялото си. Преди време Тина сподели, че най-после е дошъл моментът, в който може да се отдаде на малките неща, за които никога не ѝ оставало време. И въпреки че твърди, че вече няма нужда от шоу, тя се къпе в любовта на хората, които постоянно и засвидетелстват чрез картички и писма, че им дава надежда. Тя е „Simply the best“.

Понеже трябва да е ясно, че възрастта е просто цифра, която няма значение. На хоризонта се появява Джейн Фонда.

„Предполагах, че няма да живея дълго и ще умра самотна и пристрастена към нещо. Не мислех, че ако наистина живея толкова дълго, ще бъда енергична и здрава и ще работя все още. Благодарна съм“, каза тя, когато навърши 80 години през 2017 г.

Без излишна поза или прекалено самочувствие Фонда е жена, благодарна, че е успяла да стане по-добър човек през тези 80 години. А ние сме ѝ благодарни за ролите, емоциите и куража.

Когато говорим за големи актриси, няма как да не споменем София Лорен. Тя също като Фонда не вярвала, че някога ще достигне достолепната си възраст. А тя вече е 84 години.

„Всъщност, когато бях на 20, не вярвах, че един ден ще доживея до 80 години. Мислиш си: „Боже мой, как мина цялото това време? Не мога да повярвам!“, разкри преди време Лорен в интервю.

Тя е жената, която не вярва на комплиментите за перфектната си външност, но пък всички ѝ звучали „много убедителни“. Едва ли има човек, който не си представя Лорен, когато трябва да визуализира образа на истинската италианка.

Накрая, но не на последно място в нашата селекция на неостаряващите знаменитости, е 85-годишната актриса от поколението на холивудските диви Джоан Колинс. Тя е играла рамо до рамо с Пол Нюман и Боб Хоуп. И най-важното е, че Джоан продължава да играе и до днес, защото животът продължава и дълго след 80.