fbpx

Фитнес с Клавдия

Written by on 15/04/2019

Фитнес с Клавдия

Спомням си я още от времето на „Стар Академи“. Впечатли ме, както с нежния си глас и любовта си към танците, така и с чистосърдечността, с която реагираше на всяка една реплика, хвърлена по неин адрес. Днес, 14-години по-късно, Клавдия Драганова продължава да своя устрем към голямата сцена. Невинното момиче порасна до здраво стъпила на земята жена, която не само знае какво иска, но и има стриктно изграден в главата си план как да го постигне.

Дриблирането между музиката и танците/спорта обаче си остана все така непокътнато.

Само преди няколко месеца Клавдия просълзи публиката в Македония, като запя баладата „Боже, чуваj jа од зло“ на големия Тоше Проески, който почина при трагичен инцидент преди 11 години. Поводът беше концерт в негова памет, а нашето момиче се качи на сцената редом до десетина от най-големите звезди на Балканите. Последният успех, с който Драганова погъделичка чувството ни на патриотизъм пък е свързан с фитнеса. Нареждайки се в топ 10 на избраните от България инструктори по Sh’bam и GRIT тя влезе в елитния списък от едва 1000 души в целия свят, които могат да преподават тези специфични стилове. И то – в която и да е точка на планетата. Престижният документ й е издаден от оборотната фитнес компания Les Mills, носеща името на новозелански атлет и политик, дал началото на няколко стила в тренировките. Прясно спечелила сертификата си, Клавдия вече е залята от предложения да започне работа като инструктор. Предупреждава обаче – ако попаднете в неин клас, заедно със спортния си екип задължително трябва да носите и целия си запас от хъс и амбиция.

Това са интензивни кардио упражнения.

Sh’bam е 60-минутна тренировка изцяло върху различни видове танци. Наподобява зумбата, но ако там във фокус е латиното, тук по-скоро упражненията се градят върху хип-хопа, джаза и други стилове. GRIT, от друга страна, не е за всеки. Препоръчвам го на напреднали спортуващи хора“, обясни пред „Монитор“ инструкторката.

Самата тя дължи добрата си форма в момента именно на фитнеса, на който се отдава всяка сутрин. Но упражненията в залата далеч не изчерпват любовта й към двигателната динамика – тя продължава да се занимава и с танци, зумба и дори бокс. „Чрез спорта се разтоварвам. Това са ми минутките, в които си почивам, не си поглеждам телефона. Тренировките са ми като пеенето – давам на 100% всичко от себе си. Съсредоточавам се само и единствено върху спорта и това ми се иска да предам и на своите ученици – че трябва да работиш съвестно, за да имаш резултатност“, убедена е Драганова. Върл противник е обаче на диетите и по-конкретно – ограниченията, които те водят със себе си. Признава, че обича да хапва здравословно, макар забързаното й ежедневие да не й дава възможността да си изгради точен график на ядене. В нейна полза, от тази гледна точка, работи и фактът, че трудно се изкушава от сладкото. „Като малка бях алергична от шоколад“, намигва тя.

И ако си мислите, че спортните начинания на Клавдия са поставили временно на трупчета музикалните й подвизи, то помислете отново. Възможността си да жонглира с няколко проекта наведнъж и то с впечатляващ успех, тя демонстрира още веднъж с трибюта си на номинирания за „Оскар“ филм „Роди се звезда“. „Все още плача, когато го гледам“, откровена е звездата, която се припознава в героинята на Лейди Гага. И допълва:

Въпреки че съм енергична натура, харесвам много баладите.

А в „Роди се звезда“ има четири много силни такива“, казва ни още Драганова, която е идейният двигател на целия проект. На сцената в Joy Station тя излезе в компанията на Петър Рангелов (китара и вокал), Йордан Борисов (барабани), Пламен Борисов (бас китара) и Ангел Якимов (пиано), а в бъдеще планира да представи трибюта си на още сцени из страната. А защо не и извън нея…

„Любовта – това е нещото, което ме грабна във филма и което ме движи мен самата. Дори бележникът в телефона ми е пълен с текстове за песни, които ми изникват в главата, когато преживея нещо“, изповядва се Клавдия и си пожелава съвсем скоро да събере феновете си в зала, за да представи албум от изцяло свои произведения.

„Като върна лентата назад до „Стар Академи“ си давам сметка – аз съм вече 10 години на сцена. Много хора, оказва се, ме помнят от това риалити. Това беше моят старт, моето първо стъпало. Сега, ако ме пуснат в такава къща, ще ги изям“, кани се изпълнителката на „При мен остани“. Категорична е, че подобни предавания са полезни за младите таланти и то не само заради школовката, която дават, но и заради челния сблъсък със света на шоубизнеса. Колкото до „Стар Академи“, Клавдия е успяла да запази приятелските си отношения с голяма част от останалите участници, сред които победителят Марин Йончев, Дидо от D2, Наталия Тенева и Ивайло Колев.

В РИТЪМА НА ТАНЦА

Разходи хореографката на Риана из България

Танците се оказват онази страст за Клавдия, която никога няма да напусне сърцето й. Независимо дали ежедневието й е ангажирано в звукозаписното студио или във фитнес залата, именно те гравитират като естествен спътник около заниманията на младата певица. Това е и причината Драганова да е доброволец в академията на Петър Илиев (Iliev Dance), благодарение на която ежегодно се запознава с някои от най-добрите хореографи от цял свят. „Всяка година той води танцьори и хореографи от Щатите, които работят в Ел Ей и Чикаго. Изпраща и танцьори от България там“, казва ни Клавдия, която благодарение на академията успява да си „открадне занаят“ дори от хореографката на Риана – Андреа Бър. „Много се радвам, че след като им показвам колко е страхотна България, София най-често, успявам да вляза безплатно в часовете на тези хора. Прави впечатление, че всеки хореограф се съобразява с уменията на конкретния танцьор – независимо дали е още дете или е възрастен“, обяснява певицата, като си пожелава един ден да работи със същите тези хореографи и по свои видеоклипове.

Източник: Монитор


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.