fbpx

Рут Колева записва с японски джаз легенди

Written by on 13/04/2019

Рут Колева записва с японски джаз легенди

Само преди дни Рут Колева за пореден път покори сърцата на меломаните в Япония. Тя излезе на сцената на най-новия клуб за жива музика в Токио – LDH Kitchen Haneda в компанията на музикантите Кеске Уасабе, Ивасаги Ори и Върнън Кийт.

По-голямата новина обаче е, че Рут ще запише два сингъла с легендарната японска група Kyoto Jazz Massive, които се предвижда да излязат до края на 2019 г. Това не е първото успешно участие в Япония за българската соул изпълнителка. Още през 2016г. Рут получи награда за най-добра вокалистка от „Интер ФМ” радио в Страната на изгряващото слънце, а след това впечатли стотици фенове с концерта си в легендарния „Cotton Club” в Токио.

Изпълнителката вече се подготвя усилено за второто си турне в Китай, което започва след няколко седмици. Съвсем скоро певицата получи и официална покана да представи България на големия форум „16+1” в Пекин в началото на месец май, който е с фокус икономическите отношения между Китай и Източна Европа.

В края на месец май, Рут ще стартира своето второ европейско турне. Заедно със своята група “The Fingertones”певицата ще излезе на сцените на едни от най-добрите кубове за жива музика на континента.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist