fbpx

Рут Колева тръгва на второ турне в Китай

Written by on 11/04/2019

Рут Колева тръгва на второ турне в Китай

Околосветското музикално пътешествие на Рут Колева продължава с динамични темпове и през настоящата година.
След десетки успешни концерти в Азия и Европа, изпълнителката се подготвя усилено за второто си турне в Китай, което започва след няколко седмици. Съвсем скоро певицата получи и официална покана да представи България на престижния форум „16+1“ в Пекин. Той ще се проведе в началото на месец май и е с фокус икономическите отношения между Китай и Източна Европа.
Преди няколко дни Рут Колева изнесе два поредни концерта в най-новия клуб за жива музика в Токио – LDH Kitchen Haneda в компанията на музикантите Кеске Уасабе, Ивасаги Ори и Върнън Кийт. По време на престоя си в Япония, певицата ще запише два сингъла с легендарната японска група Kyoto Jazz Massive, които се предвижда да излязат до края на годината.
Това не е първото успешно участие в Япония за българската соул изпълнителка. Още през 2016-а тя получи награда за най-добра вокалистка от Интер FM радио в Страната на изгряващото слънце, а след това впечатли стотици фенове с концерта си в легендарния Cotton Club в Токио.
В края на май Колева ще стартира своето второ европейско турне. Заедно групата си The Fingertonesвокалистката ще покори отново едни от най-добрите клубове за жива музика на континента.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist