fbpx

Лили Иванова с Икар за принос в културата и изкуството

Written by on 28/03/2019

Лили Иванова с Икар за принос в културата и изкуството

Като богиня на подземното царство Лили Иванова буквално изникна от дълбините на Народния театър, повдигната от сценичната механизация, за да открие с песен церемонията по връчването на наградите на Съюза на артистите в България „Икар 2019“.

С ексцентричен черен тоалет с дълъг шлейф, но откриващ коленете отпред, поп кралицата изпълни баладата „Главна роля“, която още в началото нажежи публиката и тя буквално не искаше да пусне Лили да се оттегли, награждавайки я с несекващи аплодисменти. На които певицата отвръщаше с въздушни целувки и изящни реверанси, докато режисьорът на празничния спектакъл Стоян Радев не дойде да я изведе от светлината на прожекторите.

Това обаче се оказа ненавременно, тъй като някакъв технически гаф „проби дупка“ в реда на програмата и на сцената се установи продължителна тишина и пустота, докато водещият на вечерта Александър Кадиев, в компанията на актрисата София Бобчева, не взе нещата в свои ръце и с малко хумор не замаза издънката.

А великата Лили Иванова се появи още веднъж пред зрителите – в разгара на тържествената гала, на която бе не само специален гост, но и получи награда за постижения в културата и музиката. „Не зная дали заслужавам тази статуетка. За мен е чест да съм на тази сцена сред изключителни артисти“, каза примата, цитирана от „Монитор“.

Мотото на тазгодишната церемония гласеше „Вижте най-добрите“, но реалната концепция сякаш беше „Без излишни приказки“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.