fbpx

Марин Петров (Анимационерите) почина при нещастен случай в Ямбол

Written by on 24/03/2019

Марин Петров (Анимационерите) почина при нещастен случай в Ямбол

Басистът и съосновател на Анимационерите – Марин Петров (на снимката вдясно), е починал в Ямбол, извести радио „Тангра Мега Рок„, позовавайки се на опечалените негови приятели от групата.

Марин излязъл да пазарува вечерта и не се прибрал цяла нощ, а тялото му било намерено в реката на сутринта. Предполага се, че е нещастен случай.

Маринчо, както го наричаме с любов, е една от най-колоритните и неконвенционални фигури в много раздвижената българска алтернативна сцена от края на 90-те и началото на новия век. Музикантът е в бандата от нейното създаване до 2002 година, после се включи в еднократния ѝ реюниън през 2011 г., преди да се оттели да живее извън София.

Анимационерите се събират през февруари 1997-а, като обединяват членове на активните по това време банди Сбогом, Жозефа и Лакрима Кристи (Lacrima Christi). На годишните музикални награди на ТВ ММ през 2000 година получават награда за най-добър рок алтернативен хит („Красива Лулу„), а през 2004 – за най-добър албум („Плюс„).

Членовете на формацията са едни от основателите на организацията „Жълта музика„, независима компания, в която освен тях участват разтурените вече УикедаБлуба Лу и Остава. „Това, което навремето сме си представяли, че ще бъде Анимационерите, сега се превърна в „Жълта музика„, споделиха Анимационеритенавремето – Ние самите не сме вярвали, че ще се получи така, но нещата са факт и се развиват много бързо. Искаме да променим живота на много групи. В смисъл, че ще се занимаваме и с музикален мениджмънт“. „Много важно е, че се оформя среда. Музиканти от най-различни банди, иначе самотници и отшелници, се срещат, заформят се нови проекти, раждат се нови идеи“, поясни Марин.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist