fbpx

Папи ханс мразел литературата

Написано от от 08/03/2019

Папи ханс мразел литературата

„Баща ми Владимир Трендафилов е професор. Цял живот се е занимавал с английски език и литература, добричък е, почтен и смирен човек. В онези времена е бил изнудван и заплашван от милиционери. Те са идвали през нощта в дома ни, целейки да го вербуват, за да им снася информация. Принуден, баща ми е започнал да твори някакви неща в сферата на литературата – хем да го оставят на мира, хем животът му да си продължава нататък, като дава това, което искат от него. Били са изключително свирепи години. Хвърлянето на камъни днес и причисляването на всички, дори на жертвите, към това название – агент на ДС, е изключително грозно.“

Така Папи Ханс с истинско име Константин Трендафилов обясни излязлата преди дни информация за баща му Владимир Трендафилов, който дълги години бил сътрудник на ДС под псевдонима Богдан. Всъщност авторът на хуманитаристика, критика, поезия и проза и съпругата му Кристин Димитрова са основните причини синът им да пише, пише в.“България днес“.

„В началото литературата ме отблъскваше просто защото това беше основната тема на масата. Страстта, с която ми разказваха за неща, които абсолютно не ме интересуваха – за класическа и модерна литература, за този и онзи автор, – тя ме накара да намразя четенето и писането. Искаше се малко време, за да осъзная типичното детско бягство от родителите, което няма нищо общо с горката литература“, споделя с днешна дата Папи.

Като малък Кокича, както го наричат приятелите, мечтае да стане лекар или по-скоро банкер, за да е далеч от света на абстракцията и дървеното философстване. По-късно талантът и нуждата той да бъде изразен го застигат и определят пътя му. Сега съчетава писането с работата на криейтив директор в една от най-големите рекламни агенции у нас. Мечтае, когато остарее, да е същият, само че по-спокоен. Да има повече време да се занимава с писане и някоя баба до себе си. „В „капките“ влизам с голям интерес. За мен всичко това е голям кеф и предизвикателство“, радва се Константин Трендафилов.

Тагове

Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


Продължи да четеш

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST