fbpx

СТРОЕЖА ПРАЗНУВА 22 РОЖДЕН ДЕН С ЧЕТИРИ СЪБИТИЯ ТАЗИ СЕДМИЦА

Written by on 06/03/2019

СТРОЕЖА ПРАЗНУВА 22 РОЖДЕН ДЕН С ЧЕТИРИ СЪБИТИЯ ТАЗИ СЕДМИЦА

 

Един от най-старите съществуващи в момента клубове в България – СТРОЕЖА, празнува своя 22-и рожден ден тази седмица. Четири поредни дни – от сряда до събота – отново очакват дългогодишните посетители и приятели, които по традиция си дават среща, за да почетат повода. Строежа е известен с неизменното следване на първоначалната си концепция – от създаването си през 1997 г. – да бъде проводник на по-непопулярна, нова или позабравена музикална селекция към превръщането ѝ в по-широко позната, както и в запазването на интереса към стойностните класики от последните три-четири десетилетия на изминалия век. Строежа подкрепя алтернативната сцена, утвърждавайки някои от групите и изпълнителите, които звучат или свирят на живо там, като част от мейнстрийм средата, и запазвайки непреходността на други. Сами по себе си, тези процеси характеризират клуба като тематичен такъв, посещаван през целия период от десетки хиляди меломани от цялата страна и чужбина.

Всяка една година от 2008-а насам в Строежа се организират над 100 концертни събития, а в качеството си на външен промоутър, екипът провежда и съдейства за още между 150-200 концерта средно годишно – на територията на цяла България, а от 2014-а и в различни градове в Англия, Германия, Чехия, Ирландия и Шотландия. Афинитетът е основно насочен към клубната сцена, но често името на Строежа може да бъде срещнато и сред организаторите на музикални събития в зали от Универсиада и НДК до Арена Армеец.

Седмичната програма, свързана с 22-годишнината, стартира на 6 март със самостоятелен концерт на Свилен Ноев от Остава, който наскоро представи дебютния си солов албум. В четвъртък в Строежа гостуват трима от членовете на британската рап-метъл банда Hacktivist, чиито песни често звучат там. Двамата вокалиста и басистът на групата Jot Maxi, Jermaine J Hurley и Josh Gurner ще направят 90-минутен сет в ролята си на МС-та и диджей. Продължението на вечерта ще се характеризира с по-твърда музика. Докато на 8 март – и по случай интернационалния дамски празник, и в качеството си на последно подгряващо парти, селекцията ще бъде много по-разнообразна стилово. Fun Mess Friday е от новоутвърдените през последната една година серия от партита, в които основни отговорници за избора на музика са тандемът Любомир Балбански и Анна Симова, в комбинация с Мартин Михайлов. Кулминацията, самото отбелязване на рождения ден, ще се случи на 9 март. Сред селекторите ще бъдат Краси Москов, завърналият се специално от Ирландия Иван Милев-Shakermaker, плюс гости от Бар Лорка, които ще открият вечерта от 21:00 ч. Билети за 6 и 7 март се разпространяват в мрежата на Eventim.bg, а на 8 и 9 март входът в Строежа ще бъде свободен. Събитията около рождения ден се осъществяват с подкрепата на Jagermeister.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.