fbpx

За първи път: Дара Екимова изпълнява песни на Дими на живо

Written by on 24/02/2019

За първи път: Дара Екимова изпълнява песни на Дими на живо

 

Дъщерята на Димитър Екимов – Дими за първи път ще изпълни част от репертоара на баща си на живо. 16-годишната Дара получава покана от музикантите Станислав Петров – Стенли и Светослав Славков – Светльо да стане вокалист на трибют на група „Сленг“.

Това се случва година, след като момичето застана под светлината на прожекторите в „Гласът на България“.

„Една вечер в предаването „Гласът на България“ чух Дара да пее и усетих, че искам един ден да бъда редом с нея на сцената.”, споделя Светльо и така избират наследницата на Дими да запее с тях.

Заедно избират и името на проекта – Slang by Dara Ekimova. Специално заради нея правят нов аранжимент на песента „Мой свят”.

Дни, след като започват репетиции, Светльо, Стенли и Дара привличат още музиканти към проекта. Към групата се присъединяват Иван Попов (китара), Николай Николаев (барабани) и Илия Ранков (бас китара). Най-младият член на бандата е Николай. Той е на 22 години, а освен барабанист е и модел.

Премиерата на Slang By Dara Ekimova ще се състои на 22 март във Vitosha Live Club от 23 ч.

„Изпълнена съм с вдъхновение и вълнение, смесени с притеснение. Много бих искала да се посъветвам с татко, да знам какво мисли за проекта,да изберем заедно песните. Обичам музиката му и чак сега осъзнавам колко богата и красива е. Когато бях по-малка не си давах сметка затова. Смятах, че не е достатъчно модерна и не пасва на това, което младите харесват  днес” , споделя Дара по време на една от репетициите си.

Междувременно чаровната тийнейджърка работи по втория си самостоятелен проект – песента „Пробвай се“, както и по заснемането на клип към нея.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.