fbpx

Водещата на „Гласът на България“ Елина Марковска: Искам да живея и работя тук!

Written by on 22/02/2019

Водещата на „Гласът на България“ Елина Марковска: Искам да живея и работя тук!

Новият сезон на най-гледаното музикално шоу у нас „Гласът на България”, който стартира на 24 февруари, обещава да бъде много интригуващ. В една от безспорните изненади за зрителите е и свежото попълнение в екипа – чаровният V-Reporter и трети водещ на шоуто Елина Марковска, която заедно с добре познатите звездни водещи – хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc’, ще следи и разкрива пред онлайн потребителите всичко, което се случва в бекстейджа на предаването.

Елина Марковска е на 23 години, от София. Завършва специалността „ПР и реклама” в Лондон. Докато учи в столицата на Великобритания, Елина работи в агенция за организиране на събития, където получава шанса да се запознае със световноизвестни личности и да приложи на практика знанията си в областта на комуникациите. Решава да се завърне в България, тъй като вярва, че у нас има поле за изява и развитие за младите и мотивирани хора. Започва професионалната си реализация като мениджър „Дигитално развитие” във Virginia Records. Интересува се от телевизия, изкуство, музика, кино и театър. В свободното си време практикува йога. В разговора си пред show.blitz.bg  Елина е точно такава, каквато ще я видят и зрителите – много откровена, усмихната и непринудена.

– Елина, ти си новото красиво попълнение в редиците на „Гласът на България” и имаш нелеката задача да следиш и показваш любопитни детайли от музикалното шоу. Как се стигна до това предложение?

– Много се вълнувам, че bTV избраха точно мен за трети водещ и V-Reporter, защото винаги ми е било мечта да съм част от екипа на успешно и позитивно музикално предаване. От 24 февруари ще разкривам пред зрителите какво се случва в бекстейджа на шоуто, най-вълнуващите моменти от пътя на участниците до голямата сцена, емоциите и борбата между треньорите. Ще предизвиквам треньорите и талантите да играят забавни игри и ще показвам любопитни неща от бекстейджа. В дигиталната ми рубрика „Гласът зад кадър“ и в радио рубриката „Пей сърце“, участниците и треньорите ще покажат много повече от себе си.

– На практика ще бъдеш глас зад кадър. Ще разчиташ ли на някаква конкретна стратегия, за да задържиш зрителското внимание за по-дълго?

– Освен това, което зрителите ще виждат всяка неделя в 20.00 часа по bTV, през седмицата онлайн потребителите ще могат да надникнат в бекстейджа на шоуто, за да видят как се прави предаването, какво вълнува участници и какви са емоциите сред треньорския състав. Моята стратегия е да бъда „уши и очи” на зрителите и онлайн потребителите и да показвам ексклузивно съдържание за „Гласът зад кадър” – допълнително към това, което ще да видите по телевизията.

– Ще отправяш предизвикателства и към треньорите. Издай ми мъничко от първоначалните си идеи…

– Ще има нестандартни игри, в които треньорите ще се изправят един срещу друг или пък срещу мен. Ще бъде много забавно. Ще има и блиц интервюта с всеки треньор, в които ще им задавам неочаквани за тях въпроси и така онлайн потребители ще видят треньорите в различна, непринудена обстановка.

– Всъщност откъде идва тази твоя любов към телевизията?

– Още от малка се интересувам от телевизия – първо като зрител, а в последствие и професионално. Винаги съм гледала предавания, интервюта и риалити формати с голямо любопитство. В университета в Лондон имах шанса да разбера как се случва магията на телевизията и именно тогава разбрах, че това е сферата, в която бих работила с голямо удоволствие. Надявам се, този шанс, който ми е даден сега от bTV, да бъде начало на моя професионален телевизионен път.

– Често ли се допитваш за съвети до баща си Игор Марковски?

– Не бих казала често, но ако имам нужда от помощ, родителите ми винаги са насреща. Предпочитам да се уча от опита си, да разбирам сама къде греша и според това да се усъвършенствам.

– Завършила си висшето си образование в Лондон. Кажи ми, когато правиш паралел с България, кое е първото, което ти изниква в съзнанието?

– Средата в Лондон е значително по-динамична, отколкото у нас. Там има милиони хора, конкуренцията е огромна, животът е забързан и на моменти много натоварващ. Разбира се, големият град има и своите плюсове, но в България ми е някак си по-спокойно, въпреки негативите, които често изтъкваме.

– А кое надделя в избора ти да се реализираш професионално у нас?

– Мотивацията ми да замина беше образованието, което мога да получа. Изборът ми да се върна е основан на мнението ми, че в България има поле за развитие на млади и мотивирани хора. Винаги съм знаела, че ще се върна и искам да живея и работя тук.

– Докато си учила в Лондон си работила успоредно и в агенция за организиране на събития, където успяваш да се запознаеш със световноизвестни личности. Сподели впечатления за някои от тях?

– На събитията имаше известни личности. За някои от тях дори не предполагах, че са такива, тъй като са много популярни в Англия, но за мен, към онзи момент, не бяха познати. Въпреки това, всички са земни, приятелски настроени и общителни. Обръщаха внимание на целия екип. Нямаше отношение „известна личност – обслужващ персонал”. Това ми направи силно впечатление. Срещала съм се с Джейми Оливър, Лили Алън, Кара Делевин и други. Всеки един от тях се е държал много добре с мен и екипа, винаги са се опитвали да завържат разговор и никога не са показвали пренебрежение.

– Да се върнем към родните известни личности. Кои са най-честите поведенчески грешки, които те допускат според теб? И какви трябва да са примерите?

– Вече не е толкова трудно да станеш известен, обаче е сложно да задържиш популярността си. Според мен е важно хората да се замислят за бъдещето си и най-вече за смисъла на известността в днешно време. Не е толкова важно да имаш много последователи в социалните мрежи или да те дават по телевизията, а да имаш ценно послание, което да предадеш на феновете си. Също така – да бъдеш постоянен, дисциплиниран и отговорен.

– В „Гласът на България” освен музикална надпревара, е и сблъсък на много и различни характери. Какъв съвет би дала на участниците по нелекия им път към успеха?

– Най-важното, според мен, е да бъдат уверени, борбено настроени и не на последно -място да се забавляват през цялото време./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА за show.blitz.bg


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.