fbpx

Ива Янкулова – YVA с премиера на дебютния си албум „Fish Tears”

Написано от от 06/02/2019

Ива Янкулова – YVA с премиера на дебютния си албум „Fish Tears”

 

През последните няколко години Ива Янкулова работи по първият си самостоятелен студиен албум, озаглавен “Fish Tears”, който ще бъде представен за първи път на 21 февруари в столичния клуб Терминал 1. Дава си време и работи с търпение, тъй като не е обвързана с договори и се самопродуцира, съвместно с Иво Христов, познат като част от проекта “Балкански”.

 

“Fish Tears” е много личен проект за Ива, защото всички песни са написани от самата нея. Стиловите рамки се размиват в красива еклектика. Има нещо от щатското кънтри, щипка рок енд рол, ирландска нотка на тъга и меланхолия, типична за поетите с китара от острова, смесица от емоции, зазвучаващи като завършен филмов саундтрак.

 

Посланията са изпълнени с прошка и разбиране, задават се социални въпроси, свързани с притежанието, свободата на духа и мястото ни в обществото. Ива ни разказва истории и ни превежда през едно пътешествие на съзнанието на едно младо момиче, неговите вълнения и емоции свързани с любовта и близостта, с даването и приемането.

 

Голямата тема, вдъхновила творчеството й, е нейната майка, която тя губи като дете. Първият сингъл на  YVA – “ 20 years minus 1 “, излиза и с видео и представлява емоционална автобиография с оригинални кадри на нея и майка й, от 1996, която младият артист смело и лично сподели със света миналата година.

Плътно до Ива от началото по пътя на албума стои един човек, без когото общото звучене и “саунда” не биха били завършени. Това е Ненко Милев, водещият китарист в проекта. Освен на китара, Ненко свири и на мандолина и уколеле, композира аранжиментите и се посвещава на идеята напълно – ако Ива е сърцето на проекта, то той безспорно е тялото му.

 

Миксовете на парчетата са дело на Моnyx, а мастърирането на албума идва от Пийт Майер, работил с големи имена като Ю ту, Лана дел рей, Джак Уайт, Пати Смит и Деймиън Райс.

 

Премиерата на Фиш тиърс ще можете да чуете и видите на 21 февруари в клуб терминал 1. На с цената с нея ще бъдат Радо Казасов (барабани), Илияна Георгиева(виолончело), Ненко Милев(китара), Петър Йотов(китара) и Петко Славов(бас).


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST