fbpx

Въпреки тежка загуба Иван Лечев нахъсан за „Гласът на България“

Written by on 04/02/2019

Въпреки тежка загуба Иван Лечев нахъсан за „Гласът на България“

Майката на китариста Иван Лечев предчувствала смъртта си, сподели опечаленият музикант от ФСБ. Прочутата пианистка и преподавател по клавирен съпровод проф. Снежина Гълъбова отдалеч подготвила сина си и близките си, че ще почине преди юбилея си.

„Майка ми явно е усещала нещо, защото още миналото лято ни предупреди, че няма да доживее рождения си ден. Отиде си на 14 януари, а на 8 февруари трябваше да навърши 90 години. Ще ми липсва много“, казва през сълзи в ефира на bTV той.

Въпреки напредналата си възраст, проф. Гълъбова била с ясен разсъдък. „Майка ми беше интелигентна жена. С нея много си говорехме за музика, особено в последните години, когато тя вече не можеше да свири на пиано. Два-три месеца преди да почине вероятно получи лек инсулт, защото тогава всичко започна да й се обърква. Мисля, че от някаква гледна точка, се осбоводи от тялото, което вече й пречеше“, допълва Лечев.

Въпреки тежката загуба, музикантът се държи и е нахъсан за предстоящия сезон на „Гласът на България“, в който ще бъде треньор за трети пореден път. Амбицията му е да открие истински рокаджия сред талантите в шоуто, което стартира на 24 февруари.

Сериозното отношение към музиката Лечев дължи именно на майка си и на баща си – прочутия цигулар проф. Боян Лечев, когото Иван загуби преди 14 години.

„Баща ми беше разочарован, че хванах китарата, а не цигулката като него. Но харесваше работата ми с „ФСБ“. След един концерт ми каза: „Иванчо, много хубава музика правите. Но защо толкова силно?“, смее се Лечев.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.